話說葵廣好多小食店賣川味撈麵,但有日loop ig見到呢間小食店竟然係葵廣賣真材實料湯麵?!趁假期同個掃開街嘅朋友特登去trytry🤪老細見我地揀緊食咩,同我地傾計有講個湯底係用魚熬足6個鐘,又估唔到一間小店咁有心機wor!-宇治鯛魚濃湯粉絲🐟 $50熱辣辣熬左咁多個鐘嘅魚湯底飲落好c服🥹個湯有d奶香,加左辣醬味道有d似喇沙湯,至於上面鋪住嘅大大塊鯛魚片,唔鞋但又唔會滑到散曬冇質感,啱啱好👍🏻佢微微地辣得黎又一d都唔會油,食得出係有用心研究過👍🏻-宇治櫻花蝦·蝦濃湯粉絲🦐 $55上面幾隻蝦好飽滿彈牙,蝦肉新鮮唔會霉,而且啖啖都有櫻花蝦同豆腐,粉絲索曬湯汁好jenggg♨️😭-宇治酸辣醬涼拌魚皮🐟 $50佢個酸辣醬研發左好多年,個魚皮係食過咁多間最大塊,口感夠脆,大大塊擺落口好正🥹食到裡面有蒜頭、指天椒、菜脯、番茄、酸菜等配料,唔會辣到好辛苦,好開胃!👅-宇治櫻花蝦涼拌海蜇🪼 $35呢個味道相對冇咁濃味,海蜇爽口中帶點滑溜,撈埋d醬同櫻花蝦🦐,酸甜開胃又有d脆脆地嘅櫻花蝦口感。
宇治鯛魚濃湯粉絲🐟 $50
熱辣辣熬左咁多個鐘嘅魚湯底飲落好c服🥹
個湯有d奶香,加左辣醬味道有d似喇沙湯,
至於上面鋪住嘅大大塊鯛魚片,
唔鞋但又唔會滑到散曬冇質感,啱啱好👍🏻
佢微微地辣得黎又一d都唔會油,食得出係有用心研究過👍🏻

宇治櫻花蝦·蝦濃湯粉絲🦐 $55
上面幾隻蝦好飽滿彈牙,蝦肉新鮮唔會霉,
而且啖啖都有櫻花蝦同豆腐,
粉絲索曬湯汁好jenggg♨️😭

宇治酸辣醬涼拌魚皮🐟 $50