2007-12-12 2 瀏覽
上個星期和屋企人番大陸,約好了在新都會廣場等,當時差不多十一時了,肚有D餓,於是就去左一間叫好好粥麵食早餐\佢\個裝修都幾靚,叫左幾樣野,評分如下:1) 艇仔粥----->粥底本身唔錯,但好少料,少到得人驚,得幾塊豬皮同一舊咸肉、一舊豬肚,無誇張真係得咁多,唔知係唔係賣剩蔗,個粥又暖o既,海X,X景都做得好過佢\。(4分)2) 鯪魚球粥--->又係同一個粥底,暖o既,D鯪魚球就唔係彈牙,\"淋Bat Bat\",一D都唔似食緊鯪魚球。(3分)3) 豉油皇炒麵->不過不失,叫做ok都係呢個,但又係暖o既,味精略重,食完有D口乾。(3分)4) 咸肉粽----->唉!最容易做o既都會出錯,唔理你蒸熱好,\"叮\"熱好,無理由上到檯都仲係暖,不願置評。(2分)5) 咖啡------->最熱係呢個!^^但係出奇地淡,比起我係屋企沖個D仲要淡,根本無飲晒已經唔想飲,好在只係叫左一杯。(0分)P.S: 用得粥麵做舖頭名o既,就應該俾D誠意做,咁o既位置,咁o既質素?咁o既價錢?(特價早餐\)(圖5),普通一個粥都收二十幾蚊,連最基本都做唔到!比起個D海X,X景

P.S: 用得粥麵做舖頭名o既,就應該俾D誠意做,咁o既位置,咁o既質素?咁o既價錢?(特價早餐\)(圖5),普通一個粥都收二十幾蚊,連最基本都做唔到!比起個D海X,X景還差,如果唔改善,好快.......