2018-12-22 472 瀏覽
星期五同一位朋友約左黎食飯,朋友未到我先攞位,當時12:30,短髮侍應俾左個兩人位,10分鐘內催左我兩次,話唔嗌野食張枱就要俾人。我放低個袋去櫃位落單,佢唔客氣我都唔會同佢客氣,直接問長髮收銀有冇限食幾耐,估唔到佢真係答「盡快啦!」面色同語氣臭過洗腳水。但佢收銀又唔見得快啫。之後朋友來到已經即刻落單,都要等半個鐘先有野食。咁你廚房又唔見得快啫。食食下佢又趕隔離枱走,人地一食完就趕人走。由於朋大既野食1點先到,我地食完已1點半,外面人龍已減,佢即收枱但冇直接趕我地。我知你想做多幾枱客,但你廚房做得切咩?既然營業額一樣,點解唔可以對客好d?你對客好,可能佢地會合作,都想你做多單生意唔好執笠住。你咁寸嘴,食左都唔落格。其實life@kcc入面好多食肆都實行12:45前埋單8折,鼓勵客人早d還枱。你咁趕咪齋做外賣囉。公道講句野食係唔錯,性價比高,但就預左係咁俾人催俾人寸囉。

2018-12-21