2016-08-22 810 瀏覽
星期日嚟咗裕滿人家食晚飯,7點未夠,仲有大把位,有好幾枱都係打邊爐,而我哋就主要食小菜。今次係第二次叫呢個做緊優惠價嘅叉燒,水準似乎失色咗,冇上次咁靚,可能今次係廚房放得太耐嘅關係,食落有少少霉嘅感覺,但份量都算多,以咁嘅價錢嚟講總算好食過一般燒臘店出品呢個鮮竹卷亦係第二次叫,保持到水準個蠔油汁唔會太咸,腐皮卷冇硬身包得好貼,冬菇炆得夠淋,菜食落仲係帶有少少爽脆感,唔錯!第一次叫,原先以為係有肉碎嘅,上抬一睇原來係用雞蛋同蝦米炒,仲有韮菜、椰菜、姜葱、紅黄椒。粉絲炒得半乾,冇黏身,唔會好油膩,整体味道還可以酸菜$8碟,我比較鍾意呢款多過花生,比一般市面買嘅甜少少,唔鍾意泡菜可以要求更換花生,服務員亦很樂意配合食到七七八八,服務員送上紅豆沙作總結,夜咗沽清就冇。
至尊叉燒
蠔皇花菇鮮竹卷
呢個鮮竹卷亦係第二次叫,保持到水準
家鄉炒粉絲

食到七七八八,服務員送上紅豆沙作總結,夜咗沽清就冇。
2016-08-21
蠔皇花菇鮮竹卷