2008-09-02 16 瀏覽
新的漢都茶餐廳從隔離搬到現時舖位 , 唔知是同一班幕後人是否 ? 名無改到 , 但我所見新的老闆娘好像不同人了。管理層不重要 , 新的舖我覺得坐得舒服左 , 又有大電視比以前更清晰 ..... 至於 D 食物呢 ? 一個平日的下午約四時 , 我第一次決心了解下新店 , 坐下來叫個吉列豬扒下午茶餐 , 包括有三角形薯餅一塊 , 吉列豬扒一塊 , 煎蛋 , 茄汁豆少量 , 同兩塊多士 (一片方包) , 涷奶茶一杯 , $24 +$2 = $26 大元 ! 基本上所有野都出色 , 先講主菜吉列豬扒 , 大塊足一件豬扒連骨 , 炸得很脆熱辣辣 , 當然無得頂啦 !!! 薯餅都脆 , 多士焗得很香口 , 有兩塊三角形 , 好夠飽 , 滿足程度比滿分 !!! 價錢其實大約比以前貴左 $2 左右 , 反而我不仲意 , 最仲要能比番有質數的食物囉 !不過因為新店關係 , 通常都會比較好 , 唔知將來 keep 唔 keep 得住呢 ?!