海寶算係係這個位置開了算耐的一間茶樓 , 我是街坊 , 不過很少幫趁 (通常越近越會少去) , 因為通常較愛去荃灣喝茶。所以我只試過午餐同晚飯火鍋。午餐都係叫點心這樣 , 無什麼大驚喜 , 不過不失 , 價錢算幾平 。反而我想講是火鍋 , 其實 $70-$85 左右 的價錢 , 基本野都有 , 比較出色的是生蠔 (當然要煮果隻) , 幾肥大 .... 是另一間 裕 X 人家沒有的東西 , 肥牛也不錯 ....... 不過火鍋我還是愛後者 ( 裕 ) , 因為有我最愛豬頸牛肉。不過點都好 , 這間 D 野都幾新鮮 , 所以我都唔介意推介一下。服務都 OK 架 , 這兒都有卡位 , 卡位牆上都有一個 LCD ...... 呵呵 ( 好似去搥骨甘有獨立電視 , 幾落本架 ) , 因為主力街坊生意 , 有時都會覺得比較嘈 (三菇六婆) !