2018-01-08 510 瀏覽
今朝一早比個麵包呀姐激到一肚氣,原先想寫信去佢公司投訢,但係搵唔到佢公司網址。已經好耐冇上嚟openrice寫食評,多得名島依位麵包呀姐,真係新年好快樂。我原先係依間店既長期顧客,最愛佢既芝麻豬仔包。已經係買到都知道芝麻包起店內既所在位置。個包真心係平靚正好味,清淡口味,帶有香口芝麻,係輕盈最佳之選。

題外話/補充資料: 返工趕時間既時候,好多時都會準備好散銀,起門口拎個夾就夾個包去入袋,然後同收銀交收就走。 話說櫃枱有2個呀姐,1個收銀企起入面,另1個幫人入袋企近門口出面。 今日企近門口個呀姐幫我個包入完袋就放低起枱面,可能佢係等緊我走,急住想幫下一位, 但我當時係仲未比錢,點走?因為個收銀仲起到收緊上幾手既錢,說實話,我都係趕時間,唔該比D禮貌同專重。 點知嗰位呀姐,問都唔問,一手搶走我手上個夾 ,心諗... 乜事呀!? 點會有個出嚟做嘢既成年人可以咁冇禮貌,咁唔識專重人? 見佢咁既態度,我一早準備好既錢,都即刻放低起枱,冇等收銀確認我就離開。 點知返到公司發現,依位極品呀姐居然可以拎人哋用過既袋,嚟裝放食物比其他客人。 我明明係買芝麻豬仔包,但個袋入面會係有D奶油同波羅包皮碎起度囉。 真係好激氣好嬲。我決定以後都唔會再幫襯。
2018-01-08
1 分鐘 (外賣自取)