收工約咗朋友喺荔枝角睇戲,比較少嚟荔枝角,所以直接喺app搵間特色少少嘅餐廳試一試!最後揀咗去”Pizza Piazza”食意大利薄餅!🍕門面見到佢哋嘅burger其實都幾吸引,但今次同朋友預咗食pizza,如果另一樣又漢堡包好似太類近。所以今次只好skip一skip!Order咗之後會先送上熱辣辣嘅軟包,再配埋橄欖油同醋俾你一齊食~雙拼薄餅(辣肉醬至尊+芝士四重奏) $158講講呢喥主打特色pizza🍕,款式選擇有好多,睇埋細字發現原來可以雙拼!啱晒唔多人而又想試多個口味嘅我哋!Pizza即點即焗,送到嚟嘅時候好香好熱,睇落已經非常吸引!辣肉醬至尊辣得嚟好惹味,有令人食完即想再食嘅感覺!芝士四重奏🧀原以為食落會好漏好滯,點知又完全唔會,咬落去少少煙韌而又濃厚嘅芝士,掂!西班牙黑毛豬扒 $168份量比我預期中多,黑毛豬扒夠晒厚切,竟然仲要有兩塊!豬扒厚身得嚟唔會韌,配埋佢個醬唔錯!另外佢個side係好甜嘅番薯條🍠,唔駛茄汁都已經好好食!意大利仁餅朱古力奶昔 $38呢款奶昔唔算稠,比較似凍朱古力奶。朱古力味非常濃,加埋餅碎嘅口感幾good~👍🏻意大利芝士蛋糕 $48我哋見佢有個雪櫃sho

雙拼薄餅

雙拼薄餅(辣肉醬至尊+芝士四重奏) $158

西班牙黑毛豬扒

西班牙黑毛豬扒 $168

意大利仁餅朱古力奶昔

意大利仁餅朱古力奶昔 $38

意大利芝士蛋糕

意大利芝士蛋糕 $48

我哋見佢有個雪櫃show晒啲cakes出嚟,雖然都已經好飽,但忍唔住都想食返件!😂 食落件tiramisu霖酒味偏重,頂層好creamy好軟滑!

2019-10-03
雙拼薄餅