2023-04-23 33 瀏覽
平時去長沙灣廣場都只係想涼下冷氣,打個白鴿轉,點知前排經過3樓發現開咗好多新餐廳,其中有一間日式居酒屋好吸睛,裝修得好有格調,好似去咗日本深夜食堂嘅feel,於是趁朋友生日決定去chill吓。成間餐廳環境唔大,我哋被安排坐喺吧枱。一坐到去就俾咗牛蒡茶我哋飲,啱晒而家春天要去濕,好貼心。佢有好多cocktail揀,店員推介我哋試青い,混合咗vodka, 荔枝同埋菠蘿汁,成個感覺好Fresh,外表都好打卡-able👍🏻我哋叫咗兩款佐酒小食,分別係鱈魚片、炸池魚仔。兩款都炸得好爽口,配上特別調製嘅醬汁,一啖接一啖唔想停。店員推介我哋食味椒鹽鮑魚,一上到枱已經聞到好大浸香味,咬落去完全唔覺得韌,而且好入味!主菜我哋就叫咗芝士甲羅燒蟹肉意粉,呢道菜絕對係今餐嘅亮點,蟹膏鮮甜甘香,再加埋好Creamy嘅意粉,我同個friend係咁爭食😂😂大力推介👍🏻最後我哋仲食咗花生酥作為甜品,勁濃厚嘅花生味,而且一咬入口即溶,估唔到喺日式居酒屋可以食到呢種甜品。下次一定會encore👏🏻