2018-01-05 1311 瀏覽
公司對面嘅嗰間Cafe轉左手裝修完之後,個Menu好似都唔同左,上OpenRice睇見到佢哋新推出左個榴槤菠蘿包,我friend超鍾意食榴槤,咁就諗住搵一晚放工之後去食啦。睇Menu見到呢度係食西餐不過都有少少fusion,但係今晚竟然冇我哋最想叫嘅榴槤菠蘿包,無辦法啦唯有試吓其他。牛肝菌湯配多士每個套餐都有湯同埋多士,個湯今晚係牛肝菌,好足料,打得唔算太溶,好有咬口,個味道好香,濃濃嘅牛肝菌味道,個多士用咗秘製醬汁,綠色嘅好少見,聞起上嚟仲好香添。黑松露玉子燒$68一客有四件都幾大件,上面除咗有黑松露,仲有蟹子,同埋少少沙律醬,配埋一齊個味道出奇地夾,玉子又燒得夠滑,一層層好有口感。和牛車打芝士漢堡$128個芝士啱啱好溶晒喺牛肉面,個賣相好完整,高黃牛做得好好,出面煎得好香脆,裏面係五成熟,而且手打和牛,仲好有質感,啲汁鎖住喺裏面,個包好鬆軟。蜜糖慢煮德國鹹豬手$158平時食開嘅德國鹹豬手出面都係炸嘅,呢度幾特別,係用慢煮嘅方法,好似食緊中式嘅圓蹄咁,最重要係冇咁熱氣呀嘛。唔知係咪因為用咗慢煮嘅方法,我覺得呢度鹹豬手嘅肉特別滑,而且味道都鎖住晒係入面,一咬落去啲汁必晒出嚟,鹹鹹香香好

牛肝菌湯配多士

黑松露玉子燒$68

和牛車打芝士漢堡$128

蜜糖慢煮德國鹹豬手$158

平時食開嘅德國鹹豬手出面都係炸嘅,呢度幾特別,係用慢煮嘅方法,好似食緊中式嘅圓蹄咁,最重要係冇咁熱氣呀嘛。唔知係咪因為用咗慢煮嘅方法,我覺得呢度鹹豬手嘅肉特別滑,而且味道都鎖住晒係入面,一咬落去啲汁必晒出嚟,鹹鹹香香好好食。

食完正餐仲有甜品送添,個柚子雪芭食落似係自己整嘅,個甜度啱啱好,清新又消滯。

兩個人食咗$390 ,係出面一半嘅價錢呀。
2017-12-14