2023-11-16 48 瀏覽
行完荔枝角大型超市,被超市門口一間燒肉店吸引住,見到裡面用列車送餐咁得意,就同朋友衝咗入去食燒肉~套餐勁多選擇,眨吓眼,我哋就叫到成枱都係食物,首先當然係最吸引嘅和牛套餐啦![1++韓牛日韓極上套餐]本來想要$288嘅300g,點知原來150g份量已經有咁多!呢個餐可以試勻晒1++韓牛前腿肉、宮崎A5和牛肉眼蓋、宮崎A4和牛三角腩,其中要特別介紹三角腩(又名肩胛小排),油脂分佈均衡,職員仲特別教路燒一燒、加少少鹽花,生生地咁食係最好食。再散叫[宮崎A4和牛肩肉50g],試勻晒所有和牛,每一款都好好食~根據以往經驗,我同朋友本身都擔心油花勁嘅和牛會好肥好漏,會好似食肥膏咁一味得個油字。點知呢度嘅宮崎和牛,油花分布啱啱好,入口甘香牛味,唔會俾d油脂搶晒味,簡直顛覆我哋對和牛嘅印象!朋友已經話下次要帶男朋友嚟再叫~成個set都好高級,墊底嘅肉係用紫蘇葉,紫蘇香氣同燒肉非常夾,大家可以考慮好似我咁食埋塊葉喎!另外我再叫咗我嘅最愛[薄牛舌100g],平時去開嘅燒肉店,都係一塊好「彈牙」嘅肉片,呢度嘅牛舌真係食到濃郁肉味,又唔會咬極唔爛,正!雖然我哋仲叫咗生菜用嚟夾肉食,諗住夾菜冇咁肥膩,但因為啲

[1++韓牛日韓極上套餐]

雖然我哋仲叫咗生菜用嚟夾肉食,諗住夾菜冇咁肥膩,但因為啲肉太靚又唔會肥,最後啲菜就咁俾我空口食,每片菜都好新鮮好靚,完全唔澀,非常新鮮~

飲品方面當然要試特別啲嘅,米漿飲係用韓國嘅玄米同大米製成,我之前都喺韓國餐廳叫過,收到貴一貴但得細細杯。Bingle Bingle大大支送上嚟,竟然都只係收$20,價錢真係非常合理!

最後仲食埋個甜品雕魚燒,校細個爐火慢慢烤,烤到外脆內軟,正呀!

每樣食材都好好食,侍應仲非常好服務,竟然仲不收加一,我同朋友已經周圍推介俾朋友,絕對會再嚟幫襯!希望開多d分店啦~