呢間工業大廈嘅台灣餐廳 ""黑布小巷"",早就在我嘅book mark名單入面,今日終於俾我有機會試試喇!🔔先推薦佢地嘅「芝士火腿肉鬆蛋餅」🤝🤝🤝,外皮煎得剛剛好,芝士同肉鬆混合在一起,佐以自家製醬汁,口感真的好過癮,一口咬落去都感覺好似魂都係飛咗出嚟😂😂哈哈,誇張咗啲!太美味喇!🤩再嚟就試試 ""蕃茄紅燒台式牛肉麵""😽😽😽,湯底厚實,特別喺紅燒牛肋條,煮到好腍,然後係整體都冒出紅燒味好香!👍 無形中,就醞釀咗一個好完美嘅湯底,簡直系良心之作啊😻😻之後再試「夜市蝦捲」同「花枝丸」🤠🤠🤠,勁新鮮,真係食得好開心,無形中就回到了台灣!我感覺我自己好似喺台灣一樣!對呀,所以人哋話食飯可以無國界架😸「桂花雪梨羅漢果茶」,一入口就感覺到個清新,香而唔膩👏👏,絕對系食完大餐,飲一啖真係好舒服,好解膩😌😌。哈哈最後就系總結啦,我真系覺得""黑布小巷""實在系好抵食,無論係口味抑或係環境,都值得一試啊!最緊要系平民價錢!千其唔好錯過喇!🙌🙌🙌