2023-12-12 174 瀏覽
今日係同老公嘅周年紀念日,咁梗係要食返啲好嘢啦,千揀萬揀,花多眼亂嘅情況之下,今次揀咗位於喺荔枝角嘅銀座炎藏燒肉,係未有去日本旅行嘅情況下,呢個都係一個好好嘅機會食嘆下日本美食!呢度環境都幾大,好多卡位,坐得好舒服,好彩我哋早嚟,所以都唔使點排隊!炎藏和牛極致六點拼盤,可以幾款牛肉部位都試吓,其中我自己覺得和牛肋肉係最好食,牛味夠重又唔會好肥膩!之後我哋仲叫咗個厚切牛舌芯,有三大塊,味道唔錯,但又未算好驚艷!之後我哋仲叫咗個石鍋和牛牛肉拌飯,賣相都幾靚!大大碗,好啱飯桶食!最後我哋嗌咗個3.5牛奶軟雪糕作結!整體嚟講成間嘢都好好食,特別日子過嚟食,真係一個唔錯嘅選擇!下次會再嚟食其他嘢!成個menu都好多選擇!好想試曬咁多樣!