2024-03-11 160 瀏覽
唔係朋友介紹都唔知原來荔枝角有間咁高質嘅居酒屋! 地鐵站出口沿大馬路行過哂d工廈後零零舍舍有間典雅有氣派嘅黑金色裝修居酒屋, 門口掛哂d紙燈籠串好吸睛🏮平日原來都坐滿人, 連私隱度高嘅VIP房都有人, 大家如果諗住去一定要先book位 今次我地係坐bar枱, 親眼睇住師傅嘅出品, 生食材全部都處理整齊, 放起一盒盒無出水, 刺身仲係大羮大羮咁放落卷物同丼飯度, 價錢唔平但係見到咁足料就知係值店家自慢嘅係金酒杯|金龍珠卷|和牛, 點其中一樣都會送刮刮卡玩, 我地抽中咗十個水信玄餅🌸, 唔駛一次過食哂, 可以砸住數吸引你回頭 金酒杯有海膽、拖羅蓉、松葉蟹肉🦀同埋三文魚籽用金花小匙拎一口份量再用脆口紫菜卷住黎食, 係唔同層次嘅鮮甜集結係一齊另一個比較類似嘅係金丼, 上面打咗隻蛋黃然後用海膽圍住佢, 非常巧手精緻🍳, 用料都係鮮甜海膽、拖羅蓉、三文魚籽, 加埋蛋黃嘅口感超級滑溜, 撈哂成碗飯都仲有餸淨🍚仲有金龍珠卷又係用海膽同吞拿魚蓉, 但個presentation可以千變萬化成幾種截然不同嘅菜式, 食落完全唔覺得重疊🐟 最吸睛嘅係呢個卷物用四大粒卵黃切開四件每件都有一粒漂亮嘅橙黃色, pic

唔係朋友介紹都唔知原來荔枝角有間咁高質嘅居酒屋!

粟米脆餅壽司。和牛三文魚籽

金酒杯有海膽、拖羅蓉、松葉蟹肉🦀同埋三文魚籽
金酒杯

用金花小匙拎一口份量

再用脆口紫菜卷住黎食, 係唔同層次嘅鮮甜集結係一齊

金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉

金龍珠海膽吞拿魚蓉卷

切開四件每件都有一粒漂亮嘅橙黃色, pickled之後個texture比生嘅實在少少, 仍然保留到咬落去漿住個口果種豐盈感🍳, 卷物仲貼心地加埋爽脆青瓜解膩🥒
金龍珠海膽吞拿魚蓉卷

呢度嘅壽司仲有taco玩法🌮, Hawaiian fusion用粟米脆餅包住非常脆口🌽, 嫩口和牛用火槍炙燒過油脂揮發後更香, 配埋爆汁三文魚籽口感多層次

粟米脆餅壽司。和牛三文魚籽

熟食方面我地叫咗三款串燒, 最得意莫過於自家製雞皮蝦🍤, 用香口雞皮包裹住超爽口大蝦, 雞皮嘅油脂落咗去蝦度好香
牛舌心夠哂厚, 豬肋條極腍滑, 兩款都入味多汁🍖
西班牙豬肋條、自家製雞皮蝦、厚燒牛舌心

最後仲有暖笠笠壽喜燒! 用上雪花分佈均勻嘅和牛❄️, 輕輕入鍋反面再蘸香滑日本蛋漿, 片肉係入口即溶🥩!
壽喜燒和牛鍋

Sukiyaki汁鹹甜調味適中, 鍋裡面嘅新鮮🥬蔬菜豆腐吸哂味超正, 仲有腐皮福袋配料唔馬虎

壽喜燒和牛鍋

今次作為生日飯, 揀呢度係非常正確. 食咗多刺身仲有生雞蛋, 一定要衛生同品質都好好嘅餐廳先敢食, 加上刺身嘅足料程度, 價錢貴少少都相對值得嘅
店員都好好推介自己店舖最出名同自信作, 同埋整d抽獎遊戲留住d客, 會令餐飯食得更開心, 亦都會想下次再返黎

🦀金酒杯🍸($168)

🌮粟米脆餅壽司。和牛🥩三文魚籽 ($158)

🥚金龍珠海膽吞拿魚蓉卷🍣 ($158/4pc)

壽喜燒和牛鍋🐮($480)

金丼。🍳月見海膽三文魚籽拖羅蓉🐟($198)

自家製雞皮蝦🍤($58)

厚燒牛舌心👅($58)

西班牙豬肋條🍖($58)
生日
金酒杯