2024-02-13 38 瀏覽
最近食左間好值得推介既日本餐廳~ 首先,粟米脆餅壽司 - 和牛三文魚籽。呢款壽司好特別,第一次食脆片包嘅壽司,食脆片嘅同又有牛肉嘅油香味,幾開胃~ 跟住既金龍珠海膽吞拿魚蓉卷,裡面有一個巨形溏心蛋,我可以話係超級出色!配上鮮甜嘅海膽同吞拿魚蓉,一啖入口,真係絕佳嘅組合~ 仲有就係餐廳必食推介金酒杯。呢道菜嘅海膽份量十足,又夠鮮甜,令人好滿足~再加上三文魚籽、拖羅蓉同松葉蟹肉,令整道菜更加豐富多樣~ 另外一款金丼-月見海膽三文魚籽拖羅蓉,絕對係三文魚籽嘅天堂。佢地慷慨地加入咗超多三文魚籽,再配埋蛋汁既醋飯,每一啖都飽滿而鮮美~ 之後就係串燒,厚燒牛舌心係又爽口又軟淋。牛舌心燒得恰到好處,口感外脆內軟,又有濃郁嘅牛肉香味,真係想食多一串~ 自家製雞皮蝦,脆皮雞皮外脆內嫩,包裹住蝦既肉汁,口感一流~ 西班牙豬肋條,精心烤製嘅豬肋條肉質鮮嫩多汁,口感豐富~ 最後就係壽喜燒和牛鍋(鹿兒島A4 和牛)。即使已經飽都令人難以抗拒呢道菜,絕對係和牛嘅極致享受~優質嘅鹿兒島A4和牛,肉質細緻,紋理清晰,油脂分佈均勻。每一片肉都有濃濃牛既油香~
最近食左間好值得推介既日本餐廳~

自家製雞皮蝦,脆皮雞皮外脆內嫩,包裹住蝦既肉汁,口感一流~

西班牙豬肋條,精心烤製嘅豬肋條肉質鮮嫩多汁,口感豐富~