2024-04-15 44 瀏覽
喺荔枝角附近返工嘅朋友💼,平時放飯會食邊間呢🥢?今次介紹嘅餐廳係一間有質素嘅冰室😍,我哋由好耐之前已經食開佢嘅蛋包飯🍳。今次再嚟見到佢哋Menu竟然仲有鮑魚、花膠、冬菇食🌟,而且價錢親民💰!.🥢鮑魚花膠冬菇滑雞湯($84連XXL特飲)呢個價錢可以食到呢啲配料已經唔話得😝,超級滿足!不過估唔到雞湯味道都好出色🤤,雞味好濃,而且雞油令到成個湯更加香👅。可以揀烏冬或者飯,份量都超級多,夠晒滿足💕。.🍜蔥油撈麵餐($61連特飲)麵嘅質地好啱我哋口味,煮得夠腍身✌🏻,唔似外面一啲餐廳趕時間會煮得太生,撈埋蔥油超級香口😋。呢度雞翼都整得好好,除咗炸得酥脆💥,裏面仲保留住好多肉汁,唔會炸到乾身💦。配埋兩隻流心太陽蛋,真係好爽!跟餐仲有丹麥多士,可以揀多牛油🧈,夠晒邪惡。.🥘沙嗲串燒雞肉($12)加配嘅小食,我哋就揀咗沙嗲串燒雞肉🍢。呢度就算係簡單嘅食材,都整得有心機💕。雞肉口感嫩身,唔會乾唔會鞋😝。沙嗲醬夠濃郁,而且花生味好香🥜。.🥬蠔油生菜(+$10)份量超級多,其實兩個係share都夠✌🏻!味道唔錯,唔會有青味💕,口感亦都啱我哋口味。
🥢鮑魚花膠冬菇滑雞湯($84連XXL特飲)
🍜蔥油撈麵餐($61連特飲)
🥘沙嗲串燒雞肉($12)
🥬蠔油生菜(+$10)
2024-04-13