2021-11-06 771 瀏覽
上年已經有朋友推介相馬食大閘蟹放題架喇,今年友人提開食大閘蟹,所以book咗荔枝角相馬試吓,大家記住如果係book大閘蟹放題一定要打電話去book, 用OpenRice 途徑係不接受的!講番大閘蟹喇,因為都好極端的評價。本身都15、16去唔去好。但我哋最後都係決定比次機會佢💪🏻第一輪蟹大約坐低10分鐘到,比較細隻(如圖)但每人每次上兩隻蟹的蟹雖然細隻,但都有膏和熱上我哋好有衣食連腳同蟹鉗都食埋先叫第二轉第二和第三轉既蟹係比起第一轉大隻而每隻蟹既膏都好平均我哋19:00入座,食咗三轉蟹(每人六隻)其實已經好滿足等蟹期間其實可以打邊爐/串燒/炸物,因為我哋兩個手同口都好忙,就只係影咗以下相片比大家參考牛食咗三碟咁大的,牛既質素以放題來講已經叫好。另外有豚和雞無影相但我哋都有食哂架而海鮮每樣叫咗少少,蠔同大頭蝦我哋有再叫,刀貝就唔係好新鮮串燒叫咗雞翼、菠蘿、雞皮、金菇牛肉卷總括來說,我覺得食物質素算係咁服務員都無漏單又有反應係個廁所好差我要落去D2 Place幫襯最討厭就係坐附近d大嬏食膏咬兩啖就唔食曬再吹住追蟹~~~雖然放題但真心希望大家不要浪費

蟹雖然細隻,但都有膏和熱上
我哋好有衣食連腳同蟹鉗都食埋先叫第二轉

第二和第三轉既蟹係比起第一轉大隻
而每隻蟹既膏都好平均
我哋19:00入座,食咗三轉蟹(每人六隻)
其實已經好滿足

而海鮮每樣叫咗少少,蠔同大頭蝦我哋有再叫,刀貝就唔係好新鮮
串燒叫咗雞翼、菠蘿、雞皮、金菇牛肉卷
總括來說,我覺得食物質素算係咁
服務員都無漏單又有反應
係個廁所好差我要落去D2 Place幫襯