2022-06-19 757 瀏覽
父親節快樂👨🏻🎁🎉唔想出去同人迫,呢幾日就約埋父親大人爺爺去食父親節大餐,今次揀呢間大公館真係揀得好岩,一嚟裝修高雅,環境感覺大氣,啱晒過嚟慶祝父親節,特別爸爸知道而家食手工火鍋,只需要加480就食到西澳龍蝦🦞,勁興奮😝火焰酒香薑蔥鵝鍋我哋叫咗呢個特色鵝鍋,味道非常之特別,鹹鹹香香之餘,加咗啲酒,非常有酒香,仲要好靚,一炒嘅時候有啲火焰,另外入邊啲薑蔥好好食朔晒啲味道。 入邊嘅鵝類似燒鵝皮嘅質地西澳龍蝦而家只需要480 可以優惠價叫西澳龍蝦刺身,龍蝦非常之鮮甜,啖啖肉好彈牙,另外因為今次同埋爺爺嚟食,老人家食咗幾個刺身之後順便留低淥黎打邊爐,估唔到鮮味更出,用嚟打邊爐或者刺身好正,仲要好大體。招牌四寶丸非常之有特色,以為係普普通通四種味道丸烏雞丸: 黑色仲以為係墨魚丸,口感比較soft ,咬落去口感好得意。XO醬豬肉丸: 豬肉丸入邊有乾瑤柱,XO醬 ,非常惹味芝心墨魚丸: 墨魚丸手打非常之彈左牙,入邊仲有芝士牛肉球:同點心牛肉球嘅味道好相似 本身諗住買單走人不過職員就推薦甜品和牛雪葩 $58,一上到枱俾佢d仙氣震驚到,非常非常之靚,以為自己入咗仙境,個名咁特別叫做和牛雪葩,我哋就問職員
父親節快樂👨🏻🎁🎉

火焰酒香薑蔥鵝鍋

西澳龍蝦

招牌四寶丸
非常之有特色,以為係普普通通四種味道丸
XO醬豬肉丸: 豬肉丸入邊有乾瑤柱,XO醬 ,非常惹味
芝心墨魚丸: 墨魚丸手打非常之彈左牙,入邊仲有芝士
牛肉球:同點心牛肉球嘅味道好相似

本身諗住買單走人不過職員就推薦甜品和牛雪葩 $58,一上到枱俾佢d仙氣震驚到,非常非常之靚,以為自己入咗仙境,個名咁特別叫做和牛雪葩,我哋就問職員係咪真係和牛做嘅甜品,點知佢講笑叫我哋試吓先,原來係藍莓味嘅甜品,但係外型整到好似係和牛咁樣,好有驚喜又好食,推薦。

總括嚟講今次大公館,環境非常之高雅,職員服務超好,價錢仲要合理,為我哋今次父親節晚餐畫上完美句號。