2022-09-09 916 瀏覽
荃灣餐廳有好多,酒吧就唔算多,可以食埋西餐更加少有,仲要係有質素。由其三五知己,好似我班朋友咁,一啲鍾意飲酒Chill吓,一啲想食埋嘢,一舉兩得。Vici Stage位於繁忙嘅沙咀道,絕對唔難搵。Mocktail「Happy Ending」Pineapple J, Lime J, Passion Fuirt, Soda Water好清爽清新又唔會好甜。Cocktail「Dancing Grape」Gin, Kyoho Liquor, Aperol, Lemon J, Pineapple J男女都愛嘅巨峰提子,甜甜酸酸,有酒嚟講飲落好易入口。睇睇餐牌,可能開始肚餓,好多嘢都好吸引想食,都幾多選擇,有泰式小食,Bar Snack & tapas,仲有Pasta, Pizza, Risotto同Main Course。我地揀咗自家制泰或無骨鳳爪開開胃,酸酸辣辣帶點甜,配埋木耳蕃茄仔同紫洋蔥都好甜,整碟清哂,真係勁開胃!Seafood Risotto香草海鮮意大利飯 - 有露荀,大蝦,魷魚,海鮮份量好多,大大隻蝦,魷魚圈同魷魚鬚都唔少,露荀都好多,濃濃香草味,意大利飯亦煮得剛好,一口接一口,係

Vici Stage位於繁忙嘅沙咀道,絕對唔難搵。

好清爽清新又唔會好甜。
男女都愛嘅巨峰提子,甜甜酸酸,有酒嚟講飲落好易入口。

Seafood Risotto香草海鮮意大利飯 - 有露荀,大蝦,魷魚,海鮮份量好多,大大隻蝦,魷魚圈同魷魚鬚都唔少,露荀都好多,濃濃香草味,意大利飯亦煮得剛好,一口接一口,係有質素嘅Risotto。

Buffalo Pizza 水牛芝士薄餅 - 滿滿嘅芝士加上蕃茄醬,一口拉絲可以拉到10CM,係我鍾意食嘅脆脆邊,又唔會太薄,厚度剛好,芝士控必點。

題外話,餐廳有借用充電器,真貼心。
  • 自製泰式無骨鳳爪
  • Happy Ending