2023-09-06 324 瀏覽
今日咗朋友去荃灣地鐵嘅綠楊坊吃晚飯,嗰度有間餐廳叫HeSheEat,地點非常方便就喺地鐵隔離。 餐廳裝修都比較型格。首先頭盤就叫咗個烤雞肉沙律,啲雞肉好嫩外面就有燒烤嘅味道 ,而且肉質唔會烤到好乾身, 沙律當然菜都係好重要,啲菜好新鮮口感上好爽。燒BB豬肋骨配日式薯仔沙律, 豬肋骨味道唔錯,配埋香草喺裏面味道大大提升,但最重要係啲肉同啲骨一切落去就分離,配埋薯仔沙律吃落就唔會覺得太肥膩。辣肉腸墨魚汁意粉,喜歡吃濃味嘅嘢辣肉腸就最啱,啲意粉好彈牙而且有好重嘅墨魚汁味, 我個人嚟講真係不錯。單骨蜜糖芥末雞翼,啲雞翼內嫩外脆 ,由於單骨食落比較容易,配埋芥末味道就更加突出。甜品有日式紫薯牛角包窩夫, 味道唔會太甜而且窩夫本身外脆配埋雪糕吃口感上有內凍外暖嘅感覺。宁治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕,依杯飲品可以享受曬三種嘅味道,最重要唔會太甜。 還有白桃烏龍茶啲白桃配埋烏龍茶一齊飲 ,茶味就更加突出。

2023-08-30
$261.5 (晚餐)