2024-01-20 34 瀏覽
位於荃灣荃新天地二期地下嘅日本風格美食街「 一門町市場」上月中正式開幕🎉場內進駐咗多間餐飲同娛樂商店,而我就揀咗間可以打卡嘅靚靚日式咖啡廳「Craps Table」💕餐廳走高級文青風格,以大量芒草同永生花作佈置🌾仲有三隻懶洋洋嘅大熊啤啤坐鎮,環境温馨又寫意☺️🔸Dinner Set A ($168)▪️是日餐湯南瓜忌廉湯口感順滑,有軟糯南瓜蓉在內🎃▪️頭盤🥟意大利忌廉芝士菠菜雲吞菠菜雲吞份量誠意滿滿👏🏻忌廉芝士味濃郁,再以香菇作伴,味道層次進一步昇華💫▪️主菜🦀蟹膏蟹肉意大利飯意大利飯粒粒分明又飽滿🍚上面點綴住蟹膏蟹肉,鮮甜蟹肉同濃郁蟹膏完美配合😍味道平衡得恰到好處,令人一試愛上🙆🏻‍♀️🔸綠茶流心布丁伴雪糕($68)布丁入口帶香濃綠茶味,流心效果非常澎湃,熱焫焫食更增滋味🍮再配搭雲呢拿雪糕,冰火交融口感更豐富🍨🔹Chocolate (Hot) ($45)熱朱古力附上精美貴婦狗拉花,口感滑順濃稠,味道香甜濃厚而不膩🍫

🔸Dinner Set A ($168)
▪️是日餐湯
南瓜忌廉湯口感順滑,有軟糯南瓜蓉在內🎃

▪️頭盤
🥟意大利忌廉芝士菠菜雲吞

▪️主菜
🦀蟹膏蟹肉意大利飯

🔸綠茶流心布丁伴雪糕($68)

🔹Chocolate (Hot) ($45)