2017-02-01 120 瀏覽
買完LEGO,經過悅來坊,見到有間食炸雞既餐廳。心諗又炸雞, 但朋友二話不說就走去拎飛,留下的只有無奈的我。雖然平時不太喜歡食炸雞, 但試過這間後卻開始對炸雞改觀, 炸雞, 其實都可以很好食~聽朋友說平時銅鑼灣返工, 樓下就見到依間鋪頭既分店。但重係未試過, 所以今次見到荃灣都有一間分店, 又唔洗排咁長龍就想試下。這裡的餐廳位於大門旁的角位鋪, 枱不算多, 十幾張有大有細既枱。今次我地等左大約十分鐘左右, 週末7,8點的人龍都算合理。證明依間餐廳有一定吸引力。和朋友叫了2種炸雞和一個部隊鍋:香脆芝粉雞芝士粉攦在炸雞上, 十分喜歡其濃濃的芝士味。雞肉不像連鎖店那麼粗糙, 雞肉鮮嫩多汁。炸出黎香脆, 外脆內軟。每一啖都充滿肉汁。味道, 口感都值十分~韓式香蒜炸雞和香脆芝粉雞一樣都是十分惹味。啖啖香蒜味道, 配上炸脆了的雞皮, 鮮嫩的雞肉, 一流味道。哈哈, 但是吃口滿口香蒜味, 要食多d香口珠才能消味。如果餐廳可給予薄荷糖就prefect~再來的是這個小形部隊鍋雖然說是小形部隊鍋, 但係都好足料: 有芽菜、魚餅、午餐肉、泡菜, 再加埋部隊鍋少不了的公仔面, 再係面鋪上一塊芝士。不要俾餐牌的
買完LEGO,經過悅來坊,見到有間食炸雞既餐廳。心諗又炸雞

和朋友叫了2種炸雞和一個部隊鍋:

香脆芝粉雞

韓式香蒜炸雞

再來的是這個小形部隊鍋

雖然說是小形部隊鍋, 但係都好足料: 有芽菜、魚餅、午餐肉、泡菜, 再加埋部隊鍋少不了的公仔面, 再係面鋪上一塊芝士。不要俾餐牌的辣椒嚇怕, 其實辣味不會太辣, 不吃辣的朋友也說很易入口。 由於係用爐上, 所以可以一路傾計, 一路享用。味道, 份量也很足夠, 2個人食剛剛好~

由於用餐時間得70分鐘, 因為上菜速度很快,以快食來說都很足夠。整體水準不錯, 下次經過可以再試試~