2023-12-29 178 瀏覽
見呢間蛋包飯都幾出名 見佢搬左黎荃灣咁近咁方便就想試下 睇下佢到底有幾咁好食 既然佢咁出名今日係紅日 去到餐廳門口見到冇乜人 以為唔洗等 點知原來係可以寫低名同電話 有位就打俾你返黎 我地就寫低左 我見前面大約有五張枱左右 店員話大約要等45分鐘 咁我地既然想食既咪等 店入面既座位得好少 好細間舖 好少座位 如果個個都食完唔捨得走 咁出面等既人就慘lu 冇限時真係好唔掂我地足足差唔多等左一個鐘先到我地 時間關係 已經睇定叫咩 一入去坐低就落單 我地叫左兩個蛋包飯 一個係經典牛肉汁蛋包飯 由於唔想食茄汁炒飯所以轉左要白飯 個蛋係整得幾好 一切即刻流晒出黎 好滑 但牛肉汁就普通左啲 冇乜特別 就咁牛肉汁同蛋撈飯 正正常常幾好味 如果有返啲餸就更加好 另外仲叫左個蛋包飯係配咖喱汁 今次要返正常既茄汁炒飯底 食落入面有好多菇 個人就麻麻地菇個人覺得白飯仲好食 咖喱又係正常野 冇乜特別 今次呢個蛋包飯個蛋仲要係完全熟晒 成隻老蛋咁 有啲失望飲品叫左杯蜜瓜梳打 味道幾特別幾好味 賣相好靚 岩晒打卡 加$10有埋雪糕球 可以令到杯飲品更加靚 呢個幾值得一試本身仲想叫焦糖布丁甜品 但就話今日冇 同埋見

本身仲想叫焦糖布丁甜品 但就話今日冇 同埋見到佢個明太子意粉都好多人食 可能仲好食過個蛋包飯

整體黎講 價錢正常 味道正常 但冇乜特別 要等位既話一定唔會食佢 唔洗等位既話可以一試 不過真係一次就夠
前菜
經典牛肉汁蛋包飯