2020-02-20 32 瀏覽
好耐冇打邊爐、食雞煲,講到食雞煲,我地好多時都會揀放題任食嘅餐廳,否則價錢都幾cum計。任食就唔洗擔心,先食雞煲,後打邊爐,同D大食少少嘅朋友食飯最適合不過。18樓雞煲係我心目中嘅高性價比之選而家屬於敏感時期,人流就唔多,而且職員好細心,安排座位方面,唔會太密麻。佢地好環保,採用手機落單,二來可減少出錯機會,上菜速度夠快,分量方面按人頭俾。坐低就點雞煲,分大中小辣,我地揀中辣。店員幫我地翻炒,好快就食得,雞煲醬炒,非常入味,份量方面夠兩人食,雞件整體都好有肉地店員會俾定一壼火鍋湯,食完雞煲之後,就可以加入煲,打邊爐!火鍋配料方面好多款式,其實食咁多野,真係飽到上心口點左肥牛、特級肥牛、鮮牛肉。肥牛ok嘅,唔會太薄身,食落都唔會太韌。鮮牛肉彈牙其他配料我地都點左好多,海蝦幾新鮮,食落仲爽!蜆就一般啦,唔算好新鮮。魷魚、脆鯇、豬紅呢啲都食得過腸仔、蟹柳、丸類大量。菇菌配濃湯一流,鐘意秋葵嘅我地都點左幾次。其他蔬菜自取,擺放整齊衛生。飲品方面選擇唔少,我鐘意呢個道地纖茶。呢個價錢又食到惹味雞煲,又打到邊爐,爽。臨尾仲每人有一杯movenpick架~~

店員會俾定一壼火鍋湯,食完雞煲之後,就可以加入煲,打邊爐!

火鍋配料方面好多款式,其實食咁多野,真係飽到上心口

魷魚、脆鯇、豬紅呢啲都食得過

腸仔、蟹柳、丸類大量。

菇菌配濃湯一流,鐘意秋葵嘅我地都點左幾次。

其他蔬菜自取,擺放整齊衛生。

飲品方面選擇唔少,我鐘意呢個道地纖茶。