早前去到海之戀商場搵食,見到間餐廳有鼎爺既Logo,又睇到餐牌非常多元化,就入去試一試🤩🐽 火焰黑豚腩叉燒 $168呢個係必點😍,就咁賣相已經係一百分,最特別係比我地自己燒,燒到焦香就可以食🤤佢唔係普通既豬,係用美國黑毛豬腩,所以肥瘦適中,非常軟淋🤣,仲食到油脂香🐽柑橘燒鵝飯 $85跟住就梗係要試下招牌柑橘燒鵝,燒鵝係用左橙、檸檬和青檸等新鮮生果醃製,食落有淡淡既果香,燒鵝最重要係皮脆肉嫩,呢度做到呀😆,配埋個柑橘醬,更有特色😋,燒味飯仲會送碟油菜同涼拌青瓜🐽化皮燒腩仔拼豉油雞瀬粉 $95燒腩仔個皮好脆,肥肥地既肉有啲入口即融既感覺☺️,豉油雞都好好味,雞肉好嫩滑,雞皮上哂色,好入味,另個個飯轉左瀬粉,瀬粉偏滑同彈牙,湯底係豬骨湯🐽生煎叉燒包 $50個包質感好似炸饅頭,裏面包住啲叉燒,又新穎又好食😍🐽烏龍芝士奶蓋 +$28芝士奶蓋好濃郁,而且夠厚,配埋烏龍茶絕配,不過飲哂成杯會有啲膩🐽凍田園水果茶 +$28水果茶好大杯,味道好清新,仲會飲到啲熱情果肉,酸酸甜甜咁🤣

🐽 火焰黑豚腩叉燒 $168

🐽柑橘燒鵝飯 $85

🐽化皮燒腩仔拼豉油雞瀬粉 $95

🐽生煎叉燒包 $50

個包質感好似炸饅頭,裏面包住啲叉燒,又新穎又好食😍

🐽烏龍芝士奶蓋 +$28

🐽凍田園水果茶 +$28

水果茶好大杯,味道好清新,仲會飲到啲熱情果肉,酸酸甜甜咁🤣
  • 火焰黑豚腩叉燒
  • 生煎叉燒包