2017-01-14 9326 瀏覽
尼至台灣出哂名嘅馬辣台式火鍋 豬小姐就未食過啦馬辣台式鍋係香港開分店 朋友仔生日 今晚就去試試啦!馬辣台式火鍋位於大鴻輝中心八樓 無錯!又係大鴻輝呀 尼棟大廈真係好多野食 尤其是係火鍋 已經有至少有五六間book左晚上六點入座 時間仲早嘅關係 得幾枱客人環境非常大 好闊落 我們一行四人被安排坐卡位 一路行嘅同時豬小姐已經望緊有咩野食野飲啦除左湯底 肉類同海鮮類係order紙 其餘嘅都係自助自取的湯底方面 可以揀兩款 我地揀左台式麻辣鍋同芫茜皮蛋鍋 係一辣一唔辣任君選擇嘅鴛鴦火鍋台式麻辣鍋可以選擇辣度 皆因得一位朋友仔超食得辣嘅關係 所以我地揀左少辣到最後湯底辣度輕微剛剛好 岩哂我尼啲喜歡辣味但又唔係好食得辣嘅人 下次我會挑戰中辣!!芫茜皮蛋湯底就清清地 我會用尼碌蔬菜增加鮮甜醬汁可以話係打邊爐嘅靈魂 混醬吧有成二十幾款配料同醬汁任你混 可以混到岩自己口味為止混醬吧旁邊就係甜品吧 有凍嘅甜點同即叫即制嘅甜品賣相其實唔錯 本來想拎幾款 每人試啲 可惜到最後大家都掛住食其他野而忽略左有驚喜! 竟然有Dreyer's食!味道方面 有綠茶 芒果 朱古力 曲奇等等 有成七 八隻味 不過要自己「不」
尼至台灣出哂名嘅馬辣台式火鍋 豬小姐就未食過啦

馬辣台式鍋係香港開分店 朋友仔生日 今晚就去試試啦!
馬辣台式火鍋位於大鴻輝中心八樓 無錯!又係大鴻輝呀
尼棟大廈真係好多野食 尤其是係火鍋 已經有至少有五六間
book左晚上六點入座 時間仲早嘅關係 得幾枱客人

環境非常大 好闊落
我們一行四人被安排坐卡位
一路行嘅同時豬小姐已經望緊有咩野食野飲啦
除左湯底 肉類同海鮮類係order紙 其餘嘅都係自助自取的

下次我會挑戰中辣!!

芫茜皮蛋湯底就清清地 我會用尼碌蔬菜增加鮮甜
醬汁可以話係打邊爐嘅靈魂
混醬吧有成二十幾款配料同醬汁任你混 可以混到岩自己口味為止
混醬吧旁邊就係甜品吧 有凍嘅甜點同即叫即制嘅甜品

有驚喜!
有成七 八隻味 不過要自己「不」而 唔係獨立包裝一杯杯嘅
隔離仲有雀巢雪條同糯米滋
生果都有得食 估唔到喎!

飲品選擇都認真唔少 罐裝嘅有普通汽水 啤酒 韓式飲品 自己斟嘅飲品有涼茶夏枯草 乳酸奶等等
豬小姐今日揀嘅係洛神花茶
微甜又健康
咖啡機都有一部
唔想飲凍飲嘅朋友仔可以尼品味咖啡哈哈
好得意嘅係尼度有魯肉蛋同白飯
唔diy個迷你魯肉蛋飯點對得住我這個澱粉質怪
另外我仲diy左個迷你韓式部隊鍋

講下重點啦 食物! 三個大雪櫃任你夾 有菜有丸有內臟有餃有麵食
有啲台式火鍋料例如燕餃 甜不辣 糯米糕 麻吉燒等等都係係香港比較難食得到嘅
當然要試試啦
豬小姐發現有我火鍋中嘅最愛
唔會估到架啦你地
就係雞子啦
尼到嘅雞子好巨型好肥美
而且好新鮮 一咬落去好水潤 爆汁個下真係無得輸

豬先生都好鐘意食架 我即時影相share比佢睇 等佢葡萄下
有無同志們都係愛雞子之人呀?
咁講下order紙嘅海鮮啦
質素唔錯喎 都係新鮮貨
海生蝦同脆肉鯇魚腩極力推介!encore再encore
回本之選!

只不過叫嘅數量同實質上枱嘅數量唔一致啊
非愛肉嘅我 就全部款嘅肉類各試左一塊 除左豬小姐唔食嘅羊羊

齋睇其實感覺不俗 薄切透紅 再試入口 無論牛定豬 肉味濃 無羶味及雪藏味道 係到水準嘅貨色

食肉獸 牛魔王盡情食啦!
相信會令你地滿意
價錢方面 $158加一 我認為係超值的!
環境 食物 服務都屬有水準 以後豬小姐嘅打邊爐list又多一個choice了
2017-01-12
生日