2020-07-01 33 瀏覽
今日家母冇煮飯,唯有喺外面商場求其買個晚飯食下,見荃灣如心廣場呢度都有好多新餐廳開,而呢一間台式幸福食堂都幾人多排隊,決定試吓買佢嘅外賣先睇佢餐牌款式都唔少,除咗有佢嘅招牌嘅藥膳排骨同埋大家都比較熟悉嘅台式鹽酥雞飯之外,仲有好多小菜同配菜,我最後叫左個鳳梨蝦球餐。另外,就算食素嘅人都唔需要怕,可以試吓佢嘅三杯素菇豆腐!等咗大概五至10分鐘,我嘅外賣就整好咗啦,我嗱嗱臨攞返屋企試試先,佢配既前菜小食係涼拌黑木耳,味道都好fresh好開胃一開個鳳梨蝦球都幾香!不過賣相隻顏色就冇圖片顯示得咁colorful,我好欣賞佢嘅外套設計,佢係一個兜裏面仲有分夾住飯同埋主食,咁就唔怕啲汁同醬將會沐晒落啲飯到!呢個鳳梨蝦球都唔錯,而且份量好多!我諗都有成10件左右,而且size都吾細!不過好可惜係因為拎返屋企有段時間,所以外面層炸衣已經吾脆,都係prefer大家當食呢個,反而外賣可以選擇個招牌藥膳排骨,仲好養生!