2024-04-17 129 瀏覽
聽朋友成日推介金鳳大餐廳嘅港式扒餐 終於嚟荃灣試呢一間😆金寶大餐廳嘅室內裝修都幾有舊年代嘅港式風味 用紅色皮整嘅梳化特別有感覺🤣餐廳都採用原有嘅員工落單同朋友嚟食 見到今日嘅每月晚餐套餐好抵 就決定嗌呢一個以帶子西冷牛扒為主食嘅套餐😆 $178 包晒餐包沙律甜品同飲品真係超抵🤣另外朋友就叫咗$202嘅美國肉眼扒套餐 另外再加錢配個超多人推介嘅雪糕紅豆冰首先係餐包同餐湯一齊上餐包同餐湯上嘅時候仲係熱辣辣重點係牛油完全冇溶到👍🏻 夾落麵包食外熱內冷超正😍白湯係正常水準 入面有紅蘿蔔同粟米粒~飲品方面 雪糕紅豆冰真係超正!紅豆一粒粒分明 甜度啱啱好😝個沙律入面有薯仔青瓜等等嘅蔬果都幾fresh!終於上正餐~職員會問你想要啲咩汁我哋就揀咗黑椒汁!另外本身加咗兩蚊加蒜蓉 個人覺得加蒜蓉味道更好😍一淋汁個鐵板即刻熱辣辣 本身套餐除咗有塊牛扒之外,仲有少少薯菜~兩款牛扒都叫咗五成熟西冷牛扒肉質好軟熟 帶子都燒得好香😍肉眼扒就相對肉汁較多😎 切開仲係得返少少紅 如果鍾意食生啲嘅建議可以食三成熟~ 同朋友share就係可以兩種扒都試到👍🏻👍🏻最後個西冷套餐仲包咗個雪糕😆個雪糕都幾滑身~ 啱啱好中和返鹹食
聽朋友成日推介金鳳大餐廳嘅港式扒餐 終於嚟荃灣試呢一間😆

餐廳都採用原有嘅員工落單
$178 包晒餐包沙律甜品同飲品真係超抵🤣

首先係餐包同餐湯一齊上
餐包同餐湯上嘅時候仲係熱辣辣
重點係牛油完全冇溶到👍🏻 夾落麵包食外熱內冷超正😍
白湯係正常水準 入面有紅蘿蔔同粟米粒~

飲品方面 雪糕紅豆冰真係超正!
紅豆一粒粒分明 甜度啱啱好😝
雪糕紅豆冰

個沙律入面有薯仔青瓜等等嘅蔬果都幾fresh!

終於上正餐~
職員會問你想要啲咩汁我哋就揀咗黑椒汁!
另外本身加咗兩蚊加蒜蓉 個人覺得加蒜蓉味道更好😍
一淋汁個鐵板即刻熱辣辣
本身套餐除咗有塊牛扒之外,仲有少少薯菜~
兩款牛扒都叫咗五成熟
西冷牛扒肉質好軟熟 帶子都燒得好香😍
帶子西冷牛扒

美國安格斯肉眼扒

最後個西冷套餐仲包咗個雪糕😆
個雪糕都幾滑身~ 啱啱好中和返鹹食嘅油膩

一個套餐絕對係超夠飽😍 個人覺得$200預算左右可以食到高質扒餐係物超所值😝 加上餐廳上菜好快 環境唔錯 同朋友chill下傾偈都係一個好地方😎
2024-04-17
雪糕紅豆冰