2015-08-17 744 瀏覽
呢間泰國菜其實吃過好多次了, 但點解會繼續encore呢, 除左佢味道不錯之外, 佢比較容易有位, 坐位又比較舒適今次一行三人去開餐, 當然有必叫的生蝦啦繼續保持水準, 生蝦都算大隻, 不過d汁比較辣, 唔食得辣的朋友唔好點咁多之後黎既係蝦餅, 熱喇喇, 都幾彈牙, 配埋泰式辣醬好好味叫左一個細的海鮮冬蔭公, 少少辣, 可以接受, 如果唔食得太辣可叫佢少辣的 入面既料都幾多, 有蝦有魷魚, 有青口, 有菇等等, d菇吸晒d味, 好正之後蒜蓉包來了, 掛住食唔記得影相haha, 不過都是熱喇喇, 好香蒜蓉味, 必叫, 但係黎既timing唔係好岩, 因為重點咖哩都未到 但其實我地都等左好耐了, 最後問個侍應, 佢話我地冇order, 但明明佢覆番我地既時候係有架 不過唔緊要啦, 佢話盡快終於黎喇, 咖哩軟殼蟹, 原本想叫咖哩少大蜆的, 但係佢地冇貨 最後先叫左呢個, 但係我地個蒜蓉包已經凍晒囉  今次第一次食呢個軟殼蟹, 好咸好咸 冇下次呀最後黎多一條燒鰂魚, 都幾好味, 不過百幾蚊條魚咁細就好似有d唔抵食, 但又燒得幾好味, 不會太老, 仲係好juicy最後送既甜品都唔錯, 清清地,

今次一行三人去開餐, 當然有必叫的生蝦啦
之後黎既係蝦餅, 熱喇喇, 都幾彈牙, 配埋泰式辣醬好好味

不過唔緊要啦, 佢話盡快
 最後先叫左呢個, 但係我地個蒜蓉包已經凍晒囉
 今次第一次食呢個軟殼蟹, 好咸好咸
 冇下次呀
最後送既甜品都唔錯, 清清地, 會再繼續黎
2015-07-13