2015-10-28 1370 瀏覽
近日發現荃灣有間新冒起的漢堡包。。。。下午茶食就剛好,仲可以順便飲返杯咖啡話晒我都係一個荃灣人,放假就一於嚟試一試假期訓到兩三點嚟到四點幾都八九成滿。。。。而且店主好聰明租左門口鋪位,可以利用埋室外空間。。。未到之前已經決定一試型男漢堡。。。。但如果叫兩個漢堡就太危險,萬一唔好食就。。。。。。所以另一個我簡左all day breakfast, all day breakfast 都係近年大熱,但同時好少有好質素而又抵食,某啲餐廳一個all day breakfast 收七八十蚊但又好難食,見呢間都係五十幾都值得一試點知中途有段小插曲,就喺餐具上,有條可愛生動嘅毛毛蟲。。。。。。諗返起都想嘔服務方面兩位小妹妹都會報以一秒笑容,下秒即刻無左表情,可能太攰啦嘢食未到先嚟嘢飲,一個簡單嘅拉花,一杯死甜的green tea latte......無綠茶味的,但都可以入口嘅~~~~~~~嘢食都好快到。。。。份all day breakfast 講真有少少失望,個蒜蓉包竟然都幾好味,炒磨菇有好大陣菇味,我諗未必人人愛食,成碟我最鍾意個炒蛋,炒得幾滑亦好夠味,但因為係炒蛋所以腸仔無得點蛋黃,但最失望
話晒我都係一個荃灣人,放假就一於嚟試一試

嘢食都好快到。。。。份all day breakfast 講真有少少失望,個蒜蓉包竟然都幾好味,炒磨菇有好大陣菇味,我諗未必人人愛食,成碟我最鍾意個炒蛋,炒得幾滑亦好夠味,但因為係炒蛋所以腸仔無得點蛋黃,但最失望就係煙肉,我本身好鍾意食煙肉,但佢煎得好硬好油,連我咁鍾意食都無食晒!btw食all day breakfast 無塊薯餅食下真係覺得差啲嘢咁。。。希望佢可以加多啲選擇啦!
之後到個漢堡包喇。。。。因為個漢堡大受好評,所以我期望都好高,不過希望愈大,真係會失望愈大的
對於呢個型男,我好失望,佢塊漢堡扒食得出用料唔靚,煎得過熟,食落口都係油益味好辛苦,對比同區我知有另一間更好食,價錢都一樣的!所以佢唔係一個合格的漢堡包。。。個汁同啲菜幾新鮮好味都係假,成件事就比塊牛破壞左,油味遮過晒所有味道!失敗左
2015-10-21