聽過Wasabi拉麵好耐,但因為平時好少去開荃灣,所以一直都冇機會食。今日終於同朋友入嚟,加上響應5️⃣1️⃣黃金周,就揀咗呢間想試好耐嘅黃店!冇諗過除咗餐廳deco高質,連拉麵都一樣咁高,難得遇到一間又好食又好睇嘅黃店,一定要大大力推介俾大一齊懲罰佢!💛💛-日本芥末拉麵 $80下次再嗌機會率:🍜🍜🍜🍜🍜冇諗過Wasabi加芝士粉個味係咁驚喜,個Wasabi味本身唔係好鹹,加埋芝士粉個味道啱啱好,好多層次好驚喜!個感覺有啲似食緊pesto醬嘅意粉,不過就冇pesto 個香草味咁重,同時個麵底就變咗係拉麵!-拉麵本身可以揀直面或者曲面,朋友話曲面可以更加容易掛喺掛起個湯底,所以就揀咗曲面,而掛湯嘅效果亦都非常之好,面嘅軟硬度煮得啱啱好,好啱老編口味!-平時食開嘅拉麵湯底都偏鹹,但今次呢一個拉麵嘅湯底就唔算太鹹,食完唔會有成日都想飲水嘅感覺,份量亦都好大,配菜亦都好足料,非常推薦大家一定要黎試吓,我諗我下次想食拉麵嘅話都應該會返嚟食呢個會食翻wasabi拉麵!-By 🦕 周 - 圍 食 👁———————————

日本芥末拉麵 $80
下次再嗌機會率:🍜🍜🍜🍜🍜