2022-06-22 32 瀏覽
見到燒蝦店開到成行成市,但我想食都一定係揀食呢間,見到佢除咗佐敦之外,原來荃灣都開咗一間,咁呢次就試吓去開荃灣嗰間😙近啲🫣不過呢間近就近,不過佢座落於大鴻輝到,如果食晚餐時段,都要排一陣隊先上到去🫡上到去都好快安排到座位,坐喺個缸隔離,有辣有唔辣,一方面拎蝦好方便,但隻蝦夠生猛嘅話,就彈週圍都係水🥲一如既往,一入就有蒜蓉蝦同招牌鰻魚,呢個鰻魚真係勁正😚,夠哂肥美👍🏻出面都有熟食位,其中有醉蝦同避風塘炒蝦,兩者各自各好,絕對唔比燒生蝦差😆另外海鮮bar都係有好多選,扇貝,生蠔,大蜆同多款魚類出面自助區有齊哂蒜蓉牛油辣椒同埋仲有粉絲,呢個我有少少驚喜😝拎嚟燒海鮮就啱哂,而魚就放下面慢慢燒香,除去個外皮,裏面啲魚油超級豐富,魚肉亦都好雪白,再加上啲鹽,真係令我回味萬分🤤最後肉類同佐敦冇大分別,啲雞翼都係醃得好入味,燒香一流👻每位大概$400,呢個價位都算係咁啦🤑同fd眾一眾都非常盡興😚

另外海鮮bar都係有好多選,扇貝,生蠔,大蜆同多款魚類

最後肉類同佐敦冇大分別,啲雞翼都係醃得好入味,燒香一流👻