2021-01-28 265 瀏覽
第二次幫襯,今次係食下午茶,水準都唔太差同幾抵食。叫咗兩個下午茶餐+散叫肉骨茶:怡保雞絲湯河:清清地幾好食,朋友唔食得辣叫呢個啱晒。肉骨茶(腳轉彎) :肉骨茶好重藥材味,同埋都幾燥,兩次飲完第二日都有少少喉嚨痛,所以就算佢有得免費添飲啲湯都唔好貪心飲太多,如果唔係真係會流鼻血🤣。腳轉彎啖啖肉,上次食過豬腳仔,個人唔太鍾意食太多肉,所以都係覺得豬腳仔好食啲😆椰香咖央多士(一份)非常香脆,侍應姐姐上菜嘅時候叮囑我哋要趁熱食,咖央份量啱啱好,顏色唔算太青BB,多士一份兩個食份量啱啱好。下午茶奉送熱嘅白咖啡/拉茶,兩樣都想試,所以每樣叫咗一杯。咖啡同茶都偏甜,但係都幾香幾好飲😋味道: 4/5環境: 3/5服務: 3/5CP: 3/5回頭:會 (下午茶)後記: 見到好多食評都話佢唔係正宗馬拉菜,當然所有菜式唔係本土嘅,或多或少都要就返當地人嘅口味而有所改變。正如香港嘅泰國菜唔會好似泰國咁辣,日本菜唔會有係日本食嘅味道一樣。至於正宗定唔正宗係非常主觀,最緊要好食啱你食就得啦😉
第二次幫襯,今次係食下午茶,水準都唔太差同幾抵食。

叫咗兩個下午茶餐+散叫肉骨茶:

怡保雞絲湯河:

清清地幾好食,朋友唔食得辣叫呢個啱晒。

肉骨茶(腳轉彎) :

椰香咖央多士(一份)

味道: 4/5
環境: 3/5
服務: 3/5
CP: 3/5
回頭:會 (下午茶)

後記:

至於正宗定唔正宗係非常主觀,最緊要好食啱你食就得啦😉
  • 椰香咖央多士
  • 馬來西亞拉茶