2014-03-10 2994 瀏覽
從來未試過食餐飯食到一肚氣今日我地一行四人行開荃灣,心血來潮想嘆返個美味pizza, 點知去到城市中心發現pizza hut執左,於是上黎open rice,見到呢間食評唔錯就去試試啦去到門口見到個快餐式設計其實有d想退呔。。。不過星期日唔想等位等餐飽,又聞到好香,忍唔住入去試試啦惡夢就開始佢地有個四人餐幾抵食既,$208 包一個大批 , 飯/意粉/小食各一,仲有湯/飲品四款,咁我當然想試下大家推介既豬仔骨啦,都係用個小食加$10姐。當決定好哂食咩,我同朋友就行出去櫃面落單,我地呆望個女仔傾電話傾左五分鐘。。。之後終於肯幫我落單。。。除左個餐,我地仲叫多左2款小食,但係我講一個菜,佢就:“下?“我一次。。我自問我講野都唔算細聲,唔知點解佢不停“下?“之後佢地走黎上菜,每次都會拎住盤野食係旁邊,等你執好個位先放落去,其他碟都冇所謂丫,個個pizza盤熱架小姐,你唔係expert 我會用手拎開佢嘛?佢就真係企係度唔郁。。。ok, 我地兩位男仕gentle , 都唔係奉旨架,唔該都冇聲!講返佢d食物。。。個粟米湯似係用罐頭粟米蓉開出來的,仲要走忌薕味,sorry 我食左兩啖真係食唔落!個pi
從來未試過食餐飯食到一肚氣

惡夢就開始

佢地有個四人餐幾抵食既,
咁我當然想試下大家推介既豬仔骨啦,都係用個小食加$10姐。

之後佢地走黎上菜,每次都會拎住盤野食係旁邊,等你

講返佢d食物。。。

個pizza好大件,四個人都食唔哂,但係味道同我去七仔買個個叮叮薄餅冇咩分別

其他既焗飯焗意粉同雞翼都好似冇咩味咁,最好食係個炸蝦條個沙律醬。。。

講講下食食下到最尾,我發現冇左我最想試個個豬仔骨,原來佢地收左錢但冇入單去廚房,我地唸住趕去睇戲,想話取消佢。。。佢竟然話最多比返廿蚊你。。。我真係十萬個為甚麼?? 結果我地仲要呆等佢整出黎比我地打包。

最好笑係後尾,個女仔走黎我地面前問d野仲食唔食,其實已經冇哂野,我地話唔要喇,佢將隔離檯食完d骨頭一大碟車落我地張檯。。。。冇野嘛?你倒都唔係倒落我地面前嘛?

最後個女仔都係答我“下?“

呢間野真係令我十分失望!大家去食一定有心理準備,班人會挑戰你既容忍低線
2014-03-09