家姐入開荃灣約我晚膳, 簡簡單單就翠華啦!我揀咗是日晚餐羅宋湯+豬仔飽 - 豬仔飽可謂佢哋嘅店鎮之寶, 當然有品質保証, 可惜今晚個飽唔夠熱, 扣咗D分, 但羅宋湯濃味, 重加咗好多材料, 好味.黑椒豬手西冷牛扒薯菜 - 豬手似德國鹹豬手嘅味道, 只係加咗黑椒汁, 不過個黑椒汁都唔差. 牛扒就韌咗D, 而且黑椒味蓋過咗牛扒味. 最奇景嘅係我叫薯菜, 佢哋可以搭咗D飯比我!!!! 茶走 - 茶香濃滑, 唔錯.P.S. 家姐喺我order嘅時候叫咗個瑞士雞翼麵, 點知到我差唔多食完都未到. 於是就問下啦, 服務員話無落order喎, 明明頭先係呢個服務員幫我哋落單, 佢聽唔聽到都應該repeat order, 佢唔單只唔覺得自己有問題, 重無意識問我哋重要唔要. 呢D真係要改進下喇!
家姐入開荃灣約我晚膳, 簡簡單單就翠華啦!

我揀咗是日晚餐

茶走 - 茶香濃滑, 唔錯.

羅宋湯+豬仔飽
黑椒豬手西冷牛扒薯菜