2011-03-29 2 瀏覽
之前見做甜品任食, 今次想試試. 點知做完lu. 所以有優惠, 真係要好好把握呀! 不過今日仍然選擇呢度食飯.今日揀咗呢個超值歡聚四人餐 ($360)頭盤至尊小食大拼盆 香酥魷魚鬚 - 魷魚鬚唔韌, 爽口, 又無太多嘅粉漿, 唔錯.清酒凍澳茄 - 唔太愛蕃茄嘅我無試到, 但外型都幾靚.蒜香牛仔腸 - 薄切加洋蔥一齊炒, 牛仔腸亦好香蒜味!家鄉煎魚餅 - 賣相似泰式魚餅, 不過都OK.忌廉磨菇湯 - 個湯好creamy, 磨菇濃味, 重夾雜磨菇碎, 好想encore! 如果跟埋餐飽或者多士重好.主菜XO醬美國牛柳粒炒飯 - 牛柳粒腍身, 不過個飯好似陽州炒飯, 好多蔥. 味道唔差.挪威鮮三文魚椰香海鮮湯飯 - 好濃嘅海鮮湯, 帶椰香味, 配什菌同脆肉瓜, 三文魚炸過, 去除腥味好好味!焗葡國腸雞柳蔥油薄餅 - 雖然叫薄餅, 但係就用咗酥餅做底, 芝士溶入個餅度, 香酥味濃, 好味! 彩椒羊仔柳串燒伴鮮茄汁雜菜煮直通粉 - 彩椒味甜, 羊仔柳唔羶, 味道唔差, 但配茄汁個人覺得有啲唔夾, 而且直通粉唔夠腍身.甜品花生榛子雪芭 - 三角形好得意, 帶少許花生碎混埋榛子, 入口溶化, 好味
之前見做甜品任食, 今次想試試. 點知做完lu.

今日揀咗呢個超值歡聚四人餐 ($360)

頭盤
至尊小食大拼盆
清酒凍澳茄 - 唔太愛蕃茄嘅我無試到, 但外型都幾靚.
蒜香牛仔腸 - 薄切加洋蔥一齊炒, 牛仔腸亦好香蒜味!
家鄉煎魚餅 - 賣相似泰式魚餅, 不過都OK.

主菜

甜品
花生榛子雪芭 - 三角形好得意, 帶少許花生碎混埋榛子, 入口溶化, 好味!
綠茶焦糖燉蛋 - 焦糖燉蛋食得多, 綠茶味都係第一次食. 焦糖面脆口, 蛋燉得幾滑, 綠茶味清香, 唔錯.

柑桔蜜 - 普普通通嘅一杯餐飲, 唔太甜, 都OK.

後記: 5個人都食唔晒呢個餐, 如果唔係太大食要留意lu.
忌廉磨菇湯
XO醬美國牛柳粒炒飯