2015-03-18 2465 瀏覽
呢間係我地近期每次行山前必吃的村屋茶居, 上次係星期日來比較多人, 今次係星期六來, 人就相對少好多, 2次來都係中午時分呢度係自助形式嘅, 咩都要自己來, 例如要自己去沖茶, 攞茶壺, 茶葉, 茶杯, 筷子, spoon, 碗, 仲有食物都係自己去攞, 所以係唔會有卡比你去蓋印的, 埋單的話就叫店員來數碟計數就ok, 但是環境麻麻, 比較濕滑, d 托盤又濕又油, 而且又無點心牌顯示, 有時無的食物要問阿姐有無, 如果無就要等下一轉再來睇有無, 有幾樣野到依家都未見到and未吃到: 鵪鶉蛋燒賣, 腸粉, 蝦餃, 炸芋泥排骨飯: 好吃, 每次來都必吃鳳爪 : ok唔錯, 唔會好油, d 汁又唔會好傑身, 味道唔會好鹹牛栢葉 : 吃過2次都好硬, 個汁又好傑身 叉燒包 : ok鯪魚球 : 普通馬拉糕 : ok普通菜(上次吃西洋菜, 今次吃通菜) : 幾好又大碟, 佢地d 西洋菜係自己種ga, 可惜今次吃唔到炭爐燒鴨飯 : 鴨肉好吃, 可惜份量唔多囉, 仲要有幾舊無肉, 又肥又係骨潽洱茶: 幾好飲無咩服務可言, 最好就係埋單的阿伯, 最衰就係灼菜阿姐, 佢d 態度衰到無朋友, 其他人麻麻

排骨飯: 好吃, 每次來都必吃

牛栢葉 : 吃過2次都好硬, 個汁又好傑身

叉燒包 : ok
鯪魚球 : 普通
馬拉糕 : ok普通

潽洱茶: 幾好飲

無咩服務可言, 最好就係埋單的阿伯, 最衰就係灼菜阿姐, 佢d 態度衰到無朋友, 其他人麻麻啦, 總之自己醒目執生啦~

總括來講, 抵吃!
2015-03-14
  • 排骨飯