2020-03-23 37 瀏覽
雖然呢排全城抗疫,但可能情況穩定咗,發現多返人出街食飯,無他嘅,日日係屋企食,多咗都悶嘅,間唔時出去食返有兩餐都可能嘅,小心啲咪得囉,今日我地都要出嚟唞下氣,食返餐為自己打打氣近近地揀咗荃灣大鴻輝嘅相馬日式火鍋,揀佢因為食物質素唔差,款式頗多,尤其蔬菜系列好得我心,另外又有串燒同炸物可以點,啱晒想放縱吓嘅我哋。menu:湯底:要咗豚骨湯,清得嚟幾香,又唔會油,平平地點咗238嘅特選牛肉餐,亦包埋豚肉同雞肉,仲提供十五款串燒同十款炸物,抵食喇雖然價錢平但啲肉嘅質素一啲都唔差牛肉薄薄地,但係都有牛味,唔會un,豚肉亦幾香,食落唔。至於串燒,有幾款口味,鹽燒,醬燒同味噌燒可選,自己偏向醬燒同鹽燒多啲,睇你點嘅食物以定,醬燒嘅雞翼同埋蘆筍胸肉卷好食,鹽燒雞皮同雞軟骨亦好正。炸物方面個人覺得多春魚、炸蝦同埋洋蔥圈一定要點嚟試吓,最特別係佢跟埋松露醬,令成件事提升不少另外仲有幾十款火鍋食了可以自己攞,最得我心嘅蔬菜系列,有蘆筍、䈑筍、蟲草花、冬瓜、粟米等等,蔬菜都有四、五款俾你選擇,另外丸類、餃類同埋腐竹等等,每樣都攞咗少少,食晒個肚都突埋,飽到嘔最後提一提鍾意食辣嘅朋友 佢有個秘製辣醬,感覺上有

menu:

最後提一提鍾意食辣嘅朋友 佢有個秘製辣醬,感覺上有啲食餃子嗰啲辣菜甫咁樣,好惹味、好開胃,不妨攞嚟試吓

當然汽水、茶嗰啲梗係任飲啦,咁嘅價錢,加上環境好闊落,唔會坐得好迫,啱晒而家出去食飯嘅準則,不妨一試。