好味指數😋😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗約朋友響荃灣食飯,大家都想食石燒牛扒,好快就會諗起荃灣廣場附近個名一個字嗰間,諗諗吓,嗰度可能因為太多人識又多人等,次次都要趕住食,職員態度又唔好,唔係好想去~ 上網再搵吓,見到呢間都係響附近,評價唔錯又未試過,決定去試吓。佢嘅石燒牛扒有7款,200g 開波,套餐 +$32 可以響罐裝汽水、湯、沙律、薯條、飯入面揀3款,都幾抵食!我同朋友每人一杯飲品,湯、沙律、薯條、飯各一,就可以試晒啦~ 🍴橫隔膜腹肉($198/200g)上菜係一大條牛扒,比較厚身,外面已經燒過,自己切開再響熱石上面輕輕再燒兩邊就食得,我自己比較鍾意食原始味道,就算有3款醬汁我都冇用,只係落岩鹽已經夠。肉有好靚嘅油花紋,咬落去好鬆軟有少少咬口,肉味非常香濃,帶有少少油花甘香味,掂!🍴極上牛小排($228/200g)上菜都係已經燒咗表面,已切件,相對橫隔膜腹肉薄少少,中間有一條較粗嘅油花,呢款燒嘅時間再可以縮短,嫩滑多汁,牛味香濃,好味!雖然唔夠橫隔膜腹肉嘅味道咁濃,但係如果對於想食牛味香又不至於太濃嘅人嚟講,呢款係好選擇~🍴香煎鵝肝配迷你多士($88)鵝肝有兩大片
好味指數😋😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗

🍴橫隔膜腹肉($198/200g)

橫隔膜腹肉

🍴極上牛小排($228/200g)

極上牛小排

🍴香煎鵝肝配迷你多士($88)
鵝肝有兩大片,煎到外脆內軟,個醬汁好好味,配埋脆多士,正!

香煎鵝肝配迷你多士

🍴明太子雞翼2隻($38)
雞翼每隻分咗兩件,食得好方便,雞翼炸到好香口,明太子一D 都唔留手,好味~

明太子雞翼2隻

🍴湯(跟餐)
打開蓋後有少少驚喜,開頭以為係好 hea嘅湯,點知佢個樣好濃咁,入面有一粒牛肉同埋三色椒番茄薯仔洋蔥,一飲落去,嘩!係勁濃郁嘅羅宋湯,帶少少辣味,勁有驚喜咁好飲!

🍴薯條(跟餐)
粗薯條內脆內軟,正!

🍴升級大碗紫菜飯配日本溫泉蛋(跟餐+$12)
一下篤落去溫泉蛋,爆蛋漿好開心,紫菜飯好大碗,夠晒兩個人 share!

🍴沙律(跟餐)🍴水蜜桃梳打(跟餐 +$15)🍴菠蘿梳打(跟餐 +$15)
正常發揮

整體上食物質素非常好,亦都感受到服務非常有heart!未夠夜晚七點已經差唔多坐滿晒,係一間會想再嚟食嘅小店!

橫隔膜腹肉
極上牛小排