2023-06-30 31 瀏覽
我同朋友今日去咗荃灣逛街,中午肚餓就去左沙咀道嘅炯記餐室試咗佢哋嘅炯記二人套餐,真係好好味啊!佢哋嘅鹽焗手撕雞真係唔錯,雞肉好嫩,配埋啲鹽焗味道好正。豬手都好好食,啲冬菇醬皇好香濃,豬手都煮得好腍,好滋味。鹽焗雞腎同酸辣雲耳都好出色,酸辣味道好開胃,雞腎都煮得好嫩,好多汁。招牌太子鵝油撈麵就更加冇得頂,麵條彈牙有口感,鵝油味道好香,無論食幾多次都係咁正。飯同湯都唔係普通嘅飯同湯,絲苗白飯飯粒飽滿,日靚湯都好濃郁,湯底都好鮮甜,令人食完之後都好舒服。特色飲品凍檸茶同凍檸七都好好味,清涼解渴。餐廳嘅設計簡約大方,座位好舒服,環境好舒適。總括而言,炯記餐室嘅炯記套餐系列係值得一試嘅好滋味,而且經濟實惠,保證食到飽,下次一定會再去食。
佢哋嘅鹽焗手撕雞真係唔錯,雞肉好嫩,配埋啲鹽焗味道好正。
豬手都好好食,啲冬菇醬皇好香濃,豬手都煮得好腍,好滋味。
2023-06-25