2019-06-01 61 瀏覽
星期五去食晚飯,餐廳唔算大,入到去都有幾枱食客。因為book左,所以都係唔洗等位,入到去就可以坐低。餐廳裝修簡單,牆身有黑板寫左每日既特有既菜式,侍應服務幾好,會主動推介有咩好食,好有禮貌。我地叫左梅酒,串燒就有:牛舌,雞皮,芝士燒大啡菇,帆立貝,雞翼,油甘魚,主食就有:燒鰻魚飯。梅酒味道正常,夠凍。牛舌質感唔算稔,有d咬口,勝在燒得夠香,而且牛味足。雞皮好食,因為燒到脆卜卜,夠乾身,有朋友話過係香港少d會食到好食既雞皮,我覺得e個ok。芝士同菇配搭無得輸,食落菇好多汁,不過可以再多少少調味。單骨雞翼正,食落好方便,肉質嫩滑有汁,外表香脆,燒到焦焦地,好惹味。燒帆立貝味道鮮甜,但有dd煮老左咁。油甘魚比較重味,味道一般,唔算好有驚喜,同平時煎三文魚鰭味道差唔多。鰻魚飯份量一般,唔多鰻魚,味道正常。整體來說,價錢唔算平,不過居酒屋都唔會平,食物質素唔錯,而且服務態度好,想係荃灣搵個地方傾下計飲下酒都係幾好既選擇。

梅酒
梅酒味道正常,夠凍。
牛舌

牛舌質感唔算稔,有d咬口,勝在燒得夠香,而且牛味足。
雞皮

芝士大啡菇

芝士同菇配搭無得輸,食落菇好多汁,不過可以再多少少調味。
雞翼

帆立貝

燒帆立貝味道鮮甜,但有dd煮老左咁。
油甘魚

鰻魚飯

鰻魚飯份量一般,唔多鰻魚,味道正常。

2019-05-31
梅酒