2024-02-29 122 瀏覽
泰式火鍋放題呢期最紅🔥,估唔到愉景新城呢度都開咗間~套餐有3個選擇,穩陣啲我哋就揀咗Set B 雞煲+牛板腱~雞煲可以揀辣度🌶️所以唔食辣嘅朋友都唔驚👍🏻出面任拎嘅甜品🍮同配料選擇雖然唔算好多~但都算應有盡有👍🏻各類丸、時蔬、炸物、雪條、糕點⋯另外,仲有其他食物係可以用QR code落單~呢一類配料雖然唔係主菜,但個人覺得質素唔錯,絕對冇揸流攤👍🏻👍🏻今次湯底我哋揀咗冬陰功同埋椰汁雞湯~佢哋有樣好鴛鴦湯底唔使加錢👍🏻冬陰功唔會好辣,而椰汁雞湯就會帶返少少酸,兩款都好味😋而另外雞煲,估唔到原來係冬陰功醬汁雞煲~既然係酸辣口味,早知叫辣啲都得😜至於肉類方面,牛肉有三款,分別係(牛板腱/卡樂Beef/ 牛胸爽)牛板腱彈牙濃肉香,卡樂Beef則細塊啲但又再爽口啲🐮🐮唔食牛嘅朋友,佢地嘅豚肉片同酒嫩雞件都一樣好味~豚肉片一啲都唔嚡口,有肉味亦都彈牙~至於嫩雞件,就算經過湯底嘅洗禮,仲有微微嘅酒香滲出嚟,亦都夠嫩滑~而佢哋最有特色就係佢哋飲品方面🍸唔係是但嘅罐裝飲料,而係一杯杯嘅泰式特飲~如果所有特飲你都啱飲嘅話,可以落單叫「飲品盲盒」~隨機抽一款俾你,今次就俾咗青檸梳打我🤩另外,香茅茶係自己任斟,
泰式火鍋放題呢期最紅🔥,估唔到愉景新城呢度都開咗間~
套餐有3個選擇,穩陣啲我哋就揀咗Set B 雞煲+牛板腱~
雞煲可以揀辣度🌶️所以唔食辣嘅朋友都唔驚👍🏻

出面任拎嘅甜品🍮同配料選擇雖然唔算好多~
但都算應有盡有👍🏻各類丸、時蔬、炸物、雪條、糕點⋯
另外,仲有其他食物係可以用QR code落單~

今次湯底我哋揀咗冬陰功同埋椰汁雞湯~
佢哋有樣好鴛鴦湯底唔使加錢👍🏻
冬陰功唔會好辣,而椰汁雞湯就會帶返少少酸,兩款都好味😋
而另外雞煲,估唔到原來係冬陰功醬汁雞煲
既然係酸辣口味,早知叫辣啲都得😜
牛板腱彈牙濃肉香,卡樂Beef則細塊啲但又再爽口啲🐮🐮
唔食牛嘅朋友,佢地嘅豚肉片同酒嫩雞件都一樣好味~
豚肉片一啲都唔嚡口,有肉味亦都彈牙~

而佢哋最有特色就係佢哋飲品方面🍸
唔係是但嘅罐裝飲料,而係一杯杯嘅泰式特飲~
如果所有特飲你都啱飲嘅話,可以落單叫「飲品盲盒」~
隨機抽一款俾你,今次就俾咗青檸梳打我🤩
另外,香茅茶係自己任斟,微甜帶幾份清新~
配埋一餐泰式火鍋絕對合拍~