2011-01-18 54 瀏覽
沙嗲王 - 記憶中係一間開咗好耐嘅食肆, 依家仍然有佢嘅生存之道.沙嗲牛肉粉絲 - 呢度我最鍾意叫嘅, 濃濃嘅沙嗲醬淋喺灼得啱啱熟嘅牛肉上面, 粉絲爽滑加埋牙菜, 好味呀!印度薄餅配咖哩汁 - 呢度嘅咖哩都係唔錯嘅選擇, 跟埋印度薄餅, 真係細心.越南豬肉粉卷 - 蒸乾咗d, 粉卷唔厚, 都ok.日式炸蝦餅 - 一咬開, 好香嘅蝦味, 因為成塊蝦餅都係蝦, 粉醬又啱啱好, 唔錯.椒鹽軟殼蟹 - 呢度話係自己養既. 果然好肥美, 薄薄一炸配腰果, 茄子, 肉鬆, 好夾味道.白咖哩豬扒飯 - 白咖哩唔係度度都有得食, 不過呢度嘅白咖哩甜甜地, 豬扒腍身都唔差.青檸柑梅蜜 - 青檸加柑桔同梅, 入口清甜, 感覺幾潤, 如果有熱飲重好.椰汁黑糯米 - 叫熱既, 但好似係凍嘅番熱, 唔太甜, 黑糯米煙煙韌韌.

越南豬肉粉卷 - 蒸乾咗d, 粉卷唔厚, 都ok.

沙嗲牛肉粉絲
印度薄餅配咖哩汁