2012-12-03 37 瀏覽
好耐無打食評啦!今次係松記,其實已經食過好多次,但好欣賞佢做咁耐水準都無下降!數下手指,我諗我一個月都食2-3次,抵食之選。原因在於佢d水果份量多,而且水果都係新鮮,無用糖水浸過,唔係罐頭貨店員會問要唔要芒果汁同椰奶我每次都係「多芒果汁多奶!」結果黎到,碗甜品d汁通常都會滿瀉呢一日係晚上9點到,店入面已經坐滿日,但好彩我同好友們都咁岩有坐唔洗等,但我地9點半食完出黎,門口已經門庭若市,外面超過30人等位。根據我ge經驗,如果10點幾去(6人左右),通常要等15-20分鐘度,所以大家要去食就唔好太夜 lol店入面都比較擠逼,有時帶個大d ge袋入面只可以抱住咁食甜品。另外有樣特別ge係,松記因為太受歡迎,所以晚上會租埋隔離間茶餐廳ge鋪位架!我每次都係叫呢個「幻彩明珠」但係食唔厭店員會問要唔要芒果汁同椰奶我每次都係「多芒果汁多奶!」結果黎到,碗甜品d汁通常都會滿瀉材料:- 西瓜(次次食都甜同多汁,唔會好dry)- 奇異果(通常比較酸,但個人覺得幾開胃)- 芒果(唔係一粒粒,係一塊塊,有時酸,有時甜)- 黑珍珠(係粒透明ge細珍珠,入面再有糕好係芝麻咁ge野,幾好口感)- 大珍珠(半透明,
好耐無打食評啦!
數下手指,我諗我一個月都食2-3次,抵食之選。

原因在於佢d水果份量多,
而且水果都係新鮮,無用糖水浸過,唔係罐頭貨

店員會問要唔要芒果汁同椰奶
我每次都係「多芒果汁多奶!」
結果黎到,碗甜品d汁通常都會滿瀉

呢一日係晚上9點到,
店入面已經坐滿日,但好彩我同好友們都咁岩有坐唔洗等,
所以大家要去食就唔好太夜 lol

店入面都比較擠逼,
有時帶個大d ge袋入面只可以抱住咁食甜品
另外有樣特別ge係,松記因為太受歡迎,
所以晚上會租埋隔離間茶餐廳ge鋪位架!
我的例牌 - 幻彩明珠
我每次都係叫呢個「幻彩明珠」
但係食唔厭
店員會問要唔要芒果汁同椰奶
我每次都係「多芒果汁多奶!」
結果黎到,碗甜品d汁通常都會滿瀉
材料:
- 西瓜(次次食都甜同多汁,唔會好dry)
- 奇異果(通常比較酸,但個人覺得幾開胃
- 芒果(唔係一粒粒,係一塊塊,有時酸,有時甜)
- 大珍珠(半透明,應該係大粒版西米,食落QQ)
- 哈蜜瓜(我食咁多次都係甜!)
- 涼粉(正常味道)
芒果涼粉
紫米露
Summer
呢個係「Summer」
特點係可以自己揀要咩flavour ge雪糕
可以叫兩球,味道都有差不多7-8種選擇,
好多朋友都中意食呢個
2012-11-28
$20 (宵夜)
我的例牌 - 幻彩明珠
芒果涼粉