2011-03-21 20 瀏覽
有幾次經過都見到好多人, 心想有機會都試下先. 今日同朋友打完波, 就o黎試lu. 滷水拼盆 - 老闆好好比我哋自由拼, 墨魚, 腎, 豬腸. 滷水味唔太濃, 不過味道ok. 豬腸又唔會太肥.潮式煮蜆 - 本來想食豉椒炒蜆, 老闆又提議我哋試下呢個煮法. 味道又唔錯喎, 清清地又帶胡椒味. 個感覺似食胡椒豬肚湯.蠔餅 - 呢度嘅蠔餅同出面唔同, 佢哋係炸既, 所以比較乾身, 個粉漿亦好脆口, 不過蠔肉就唔多.上湯菜芯 - 呢度一d 都唔吝嗇, 雖然係上湯菜芯, 仍有一些什菌鋪面, 菜芯唔老又甜.客家黃酒雞 - 雞係煎過既, 用黃酒, 紅棗, 薑片一齊煮, 唔愛酒嘅我嚐了一點點. 味道唔差, 而且d 雞都滑.

滷水拼盆
潮式煮蜆
蠔餅
上湯菜芯
客家黃酒雞
老闆請我哋試食嘅螄蚶, 好鮮味, 加埋佢哋自家嘅醬, 好味!
2011-03-17
潮式煮蜆