2024-04-18 29 瀏覽
終於有時間試呢一間荃灣新開Fusion泰國菜😍😍一去到門口已經見到裝修好靚~保持有泰國風之餘又有啲Modern嘅感覺😝 打卡都好適合💖用QR code落單 見到餐牌有好多唔同嘅泰國菜 基本上出名嘅都會有🥳👍🏻👍🏻首先叫咗個椰子香茅奶油蜆湯 $88一嚟到已經見到滿滿嘅蜆🥳對於鍾意食蜆嘅人 真係無法抗拒🤣個湯係有少少酸酸地 再加上有奶油嘅感覺 成個味道意外地好夾 以後食泰國菜 除咗叫冬陰功都可以試吓呢一款💖 之後叫咗個海南雞(例)🥳 $78因為驚太多食唔晒 所以叫咗個例牌試吓 比想像中啲雞仲要滑😍 餐廳仲會俾三個醬你點 加多個油飯一齊食啱啱好😝軟殼蟹咖喱鍋都係超級惹味🥰 $188鍋入面有兩隻好大隻嘅軟殼蟹咖喱汁超濃郁而且好多! 餐廳仲會準備埋個熱鍋可以保持溫度 避免變凍 超貼心嘅準備🥰呢一個超推薦大家加點印度烤餅❗️❗️印度烤餅點咖喱食係超正😍😍仲叫咗三串雞肉串 $45🥳雞肉串係三串起跳絕對唔係薄切切係超有肉💖 每一串都啖啖肉 沙嗲味係好香好濃嗰種 仲有牛肉豬肉等等可以簡!最後再加咗兩個甜品一個係芒果糯米飯雪糕另一個係芋泥芋圓雪糕雖然配料唔多 但係個雪糕味道係超濃郁💖 食完勁想叫多杯🤣最後埋單
終於有時間試呢一間荃灣新開Fusion泰國菜😍😍

雖然配料唔多 但係個雪糕味道係超濃郁💖 食完勁想叫多杯🤣

最後埋單五百幾蚊
兩個人食 係會超級飽🤣🤣
個人覺得超級值得
餐廳環境好 食物味道好味 份量亦都好大 呢個價錢絕對係超抵😍 之後一定會再幫襯!
2024-04-15
椰子香茅奶油蜆湯