我的打邊爐引又黎,唯有叫朋友陪我去打邊爐,想起好耐不如去城市中心附近的打邊爐。大約7點左右到達,人數不多,等都不用等已經有得食。因為成日 都食雞煲的關係,所以今次叫左皮旦香茜湯底。今次有2張單,粉紅色單是海鮮類,售完即止。當然我同朋友即叫左一堆返黎,蜆同聖子細細但夠鮮甜,魚都好有口感,但數量不多,最好大家一早即叫定 2次就會好點。牛肉一般,太肥。蝦都夠新鮮同大隻。冬菇,生根,魚都正常。雞夠滑又吾鞋。點心都有得落單和出面的小食部都有驚喜,香辣牛𦟌好有四川味,好味道。蝦餃大隻又 皮夠薄但又吾會爛。小籠包都有湯汁,如果有薑更好。蕃薯糖水,蕃薯吾夠淋,糖水都有少少薑味,之前比較出色。飲品有橙汁(菓汁先生),汽水,茶,啤酒都叫齊。蝦多士又新鮮又脆,好推介!燒賣都好味,料足同有少少肥豬肉,好香。排骨一般,或許梳打粉太多,偏淋。當然要食冬瓜,響鈴,2樣都正常味道,菜肉餃子足料好味。流沙包只可當作奶皇包食。最後仲有片皮鴨,香口又吾叫好油,加上青瓜和醬汁包起來不錯,但一人只限2件。最後我地食左2個鐘左右,飽飽咁離開。其實這間酒樓價錢抵,又有糖水和點心,都係$149。如果再夜少少可以再平宜點。不過唯一一般

最後我地食左2個鐘左右,飽飽咁離開。其實這間酒樓價錢抵,又有糖水和點心,都係$149。如果再夜少少可以再平宜點。不過唯一一般係裝修好一 般,但待應熱情好客其實好抵讚,所以有時想打邊爐會好自然想吃這店舖!~

2015-07-08
  • 香辣牛𦟌