2023-10-29 23 瀏覽
荃灣廣場新開川菜餐廳🌶️水煮M5和牛肩肉🌶️ 半份佢地嘅水煮牛用左澳洲M5和牛半肥半瘦,切到非常薄和牛肉味濃郁,配埋佢地嘅水煮湯超級惹味! 如果怕辣嘅朋友建議叫微辣就好!鍋底已經配有萵筍、蓮藕、酸辣粉如果唔夠大家仲可以再自選配菜朋友一行二人食一個鴛鴦鍋已經飽到震萵筍同蓮藕都爽脆新鮮💦蓮藕可以中和一下油膩感酸辣粉係比較幼身滑溜溜果一種吸哂啲水煮湯之後,入口滑身味道濃郁令人食到停唔到口。整體而言,水煮湯非常唔錯!辣度夠,但唔會話太油淋淋,辣椒香同味浸透所有配料!酸菜魚片🌶️半份本人對食魚非常奄尖平時少少腥都接受唔到依度嘅魚片超級嫩滑而且唔腥酸菜湯嚟講略嫌有啲太少酸菜佢地用嘅酸菜都係切碎左果一種本身我係超喜歡食酸所以我覺得酸度唔係我個人口味但朋友就覺得剛剛好同樣鍋底都一樣有水煮牛果啲配菜同樣叫小辣,但辣度比水煮湯低一截唔食辣嘅朋友仔都應該可以食到!餐廳座位闊落,上菜都十分快通風都很不錯,雖然啲味好濃郁但坐個幾鐘食完都唔會搞到成身川菜味。推介俾心郁郁想食川菜嘅你地👍🏻🌶️🌶️ 轉季可以去食辣野暖暖個胃!#荃灣美食 #荃灣好去處 #川菜 #川魔 #荃灣廣場 #hkfoodie #hkfoodporn #n
荃灣廣場新開川菜餐廳🌶️

水煮M5和牛肩肉🌶️ 半份
佢地嘅水煮牛用左澳洲M5和牛
半肥半瘦,切到非常薄
和牛肉味濃郁,配埋佢地嘅水煮湯
超級惹味! 如果怕辣嘅朋友建議叫微辣就好!
鍋底已經配有萵筍、蓮藕、酸辣粉
如果唔夠大家仲可以再自選配菜
朋友一行二人食一個鴛鴦鍋已經飽到震
萵筍同蓮藕都爽脆新鮮💦
蓮藕可以中和一下油膩感
酸辣粉係比較幼身滑溜溜果一種
吸哂啲水煮湯之後,入口滑身味道濃郁令人食到停唔到口。
整體而言,水煮湯非常唔錯!
辣度夠,但唔會話太油淋淋,辣椒香同味浸透所有配料!

酸菜魚片🌶️半份
本身我係超喜歡食酸
所以我覺得酸度唔係我個人口味
但朋友就覺得剛剛好
同樣鍋底都一樣有水煮牛果啲配菜
同樣叫小辣,但辣度比水煮湯低一截
唔食辣嘅朋友仔都應該可以食到!

餐廳座位闊落,上菜都十分快
通風都很不錯,雖然啲味好濃郁

#荃灣美食 #荃灣好去處 #川菜 #川魔 #荃灣廣場 #hkfoodie #hkfoodporn #nomnom #香港美食 #tsuenwanfood #tsuenwan
水煮牛肉
2023-10-24