2019-04-07 126 瀏覽
荃灣有好多間車仔麵店,但就無一間近荃灣西鐵附近,今日食lunch經過呢間孖寶車仔麵新開,梗係叫埋同事嚟試下啦!原來呢間鋪頭係分店,仲入圍左OpenRice熱店,應該唔會伏嘅!喺order紙剔好食咩後,就拎去cashier落單俾錢。今次我揀左油麵、墨魚丸、齋、魚肉春卷,湯底係秘製醬。先講湯底,以前食開嘅秘製醬通常都會辣、惹味,但呢度嘅秘製醬唔會辣,反而有種唔識形容、鹹鹹地嘅味道,幾特別!呢度嘅齋唔係甜酸齋,係似咖哩齋戈款面根,但個人鍾意甜酸齋多d。最驚喜都係魚肉春卷,新鮮炸起,好似有d芋頭味,好香口!其實仲叫左腸粉,都好滑,有sir落喉嚨嘅感覺。同事們都對呢度有高度評價,肯定會再嚟食lunch!😊