2024-02-24 129 瀏覽
之前喺屋企用外賣平台試過佢嘅生煎包覺得好唔錯,所以就想試下試堂食,喺擔擔麵同酸菜魚湯麵之間選擇困難左好耐,最終揀咗多啲蛋白質嘅酸菜魚😛🌟金湯麻辣酸菜魚湯麵 $74Google一下才知道金湯原來是加入了南瓜的湯底,看起來金黃色的,所以稱之為金湯( ੭ ˙࿁˙ )੭ ᐝ湯底重酸,是我喜歡的酸度💛🧡💛酸中帶甜,散發陣陣花椒的麻香,味道很不錯!固定的辣度同事們試了一口,表示覺得有刺激感,我就覺得輕鬆😗鯇魚片份量也比想像中多,有十多片,軟滑冇骨;麵條是細滑的幼麵,和擔擔麵的麵質相同,稍為軟身,不過我又覺得幾掛湯幾好食喎!伴菜還有很多酸菜和雲耳,非常惹味,有下次呀ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)/🌟生煎包(午市套餐+$15/2個)生煎包比想像中迷你,可以減低罪惡感😈一咬就爆汁,如果和別人搭枱要小心一點lol 也幸好是暖暖的,才不怕燙倒!湯汁香甜,配酥香的肥豬肉好惹味.ᐟ.ᐟ
🌟金湯麻辣酸菜魚湯麵 $74
🌟生煎包(午市套餐+$15/2個)
  • 生煎包
  • 金湯麻辣酸菜魚湯麵